Salut

L’òmicron deixa 31.000 contagiats més en un sol dia

Hi ha 210 llars d’avis amb casos actius de covid

Un 96,9% dels residents ja tenen la pauta completa de vacunació

La variant òmicron continua desfermada i, tot i que els experts auguren que s’arribarà al pic de la sisena onada en els pròxims dies, Salut va declarar ahir 31.126 nous casos de covid-19 a Catalunya, confirmats per PCR o test d’antígens, que eleven el total detectats a 1.351.513. Pel que fa a les defuncions, se’n van notificar 20 més i ja sumen 24.712 en els dos anys de pandèmia.

El nombre d’hospitalitzats va continuar a l’alça, amb 62 persones més, fins a 1.918, encara que la xifra d’ingressats a les UCI es va mantenir estable, de fet amb una persona menys que la vigília: 467. Una dada que millora és la velocitat de transmissió, l’Rt, que recula fins a l’1,33, per bé que el risc de rebrot continua pujant i és de 3.858.

Residències i llars d’avis

Un total de 288 centres residencials de serveis socials tenen algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents. Concretament, 210 residències de gent gran, 44 centres de persones amb discapacitat, 5 centres residencials de salut mental, i 29 centres del grup d’altres tipus de recursos residencials, com ara centres d’infància, per a persones en risc d’exclusió i d’altres. En total, hi ha 929 persones residents confirmades com a positius, un 1,6% del total, i en els últims dies, de Sant Esteve a Cap d’Any, hi va haver 14 defuncions i 68 ingressos hospitalaris.

Pel que fa al grau de vacunació, el 96,9% de les persones que viuen en centres residencials ja tenen la pauta completa.

Els museus de Barcelona recuperen visitants

Els museus barcelonins recuperen visitants respecte de l’any passat, però les xifres encara estan molt per sota de les d’abans de la pandèmia. Malgrat que els equipaments han hagut de fer front a mesures com la reducció dels aforaments i de mobilitat, molts han constatat que l’afluència de públic ha començat a remuntar. Respecte al 2020, el Macba és l’espai que més ha crescut i ha registrat un 127,53% més de visitants. El MNAC ha augmentat en un 40%; el Museu Picasso, un 53%; la Fundació Miró, un 74%, i el CCCB, un 70%. El segon curs marcat per la crisi sanitària també ha capgirat la procedència del públic d’alguns museus: mentre que el 2019 n’hi havia que depenien dels visitants estrangers, enguany aquest paper el pren el públic local.Convé recordar que que el 2020 la crisi sanitària va provocar una davallada de visitants de més d’un 70% als principals museus barcelonins que van estar tancats durant tres mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona