Salut

Un 3,4% dels sanitaris estan de baixa per covid

El 3,38% dels professionals sanitaris estan de baixa per covid. “És un nombre important, força alt”, confirma Carmen Cabezas. Segons Salut, però, es tracta d’un valor que no es distancia del que hi ha entre la població general, de manera que no hi ha una sobreinfecció entre els treballadors de la sanitat.

Els escolars amb vacuna es faran TAR si són contacte

La tornada a l’escola el dia 10 comportarà un petit canvi en el protocol. Els infants d’educació primària vacunats o immunitzats per un contagi previ es faran un TAR a la farmàcia en cas de ser contacte d’un company i, si és negatiu, podran tornar a l’aula. A més, les quarantenes també s’escurcen de 10 a 7 dies.

Salut recorre a Tinder per seduir els joves no vacunats

La Generalitat ha impulsat una campanya de difusió de la vacunació a la xarxa de cites Tinder per incentivar la vacunació entre el sector de població d’entre 20 i 49 anys, que té una cobertura amb pauta completa d’entre el 75 i el 85%. L’acció publicitària simula un perfil de l’aplicació i planteja lemes com És un match o Si encara no ens hem vist, demana una cita, i complementa les que ja es fan en altres xarxes socials. La darrera setmana del 2021 la vacunació es va animar lleugerament, amb la inoculació de 347.456 dosis, la majoria (244.209) terceres vacunes. Tot i això, encara hi ha 200.000 cites disponibles.

Tanquen un segon centre que feia PCR sense permís

Inspectors de Salut i agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona han tancat una clínica del carrer Floridablanca que feia PCR i tests d’antígens sense llicència i funcionava “a ple rendiment”. Les autoritats han activat un protocol per detectar i tancar “en poques hores” els establiments que en facin sense llicència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia