Salut

El virus continua disparat, però amb menys ingressos

Els contagis setmanals ja dupliquen els que es comptabilitzaven fa set dies

Es notifiquen 23 morts més

L’any es va estrenar amb la notificació de 22.200 nous contagis de la covid-19, de manera que el total de positius de l’última setmana ja supera els 115.700. La variant òmicron del virus continua impulsant la sisena onada fins a registres rècord, amb una mitjana de 16.500 contagis diaris, el doble que una setmana abans.

No obstant això, l’acció de les vacunes i l’aparentment menor gravetat de l’òmicron estan afavorint que es moderi la xifra d’ingressos. Concretament, ahir es van comptabilitzar 20 hospitalitzats menys i així hi havia 1.592 ingressats pel virus als hospitals catalans. Amb tot, d’aquest total, 433 eren a les unitats de cures intensives, és a dir, cinc més que un dia abans.

El risc de rebrot continuava clarament a l’alça i va pujar 429 punts fins als 3.976, mentre que l’Rt baixava una centèsima fins a 1,87.

Amb aquestes noves xifres, des de l’inici de la pandèmia a Catalunya ja hi ha hagut 1.327.880 persones diagnosticades per diferents proves. Amb aquesta última allau de contagis, l’atenció primària suporta una pressió important, ja que només divendres va atendre fins a 53.214 visites relacionades amb el virus, 11.000 més que el mateix dia de la setmana anterior. Finalment, les funeràries van notificar 23 morts, fet que incrementa fins a 24.623 defuncions les registrades des de l’inici de la pandèmia.

Quant a les vacunes, tot i les dates festives, Salut va administrar 4.138 primeres dosis, fet que deixa el total en 6.313.696 des de l’inici de la pandèmia. Pel que fa a les segones, se’n van injectar 5.144, i 24.729 terceres dosis, les anomenades de reforç.

Els Reis d’Orient hauran de dur mascareta

Salut va concretar ahir que els Reis d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, hauran de dur mascareta durant les cavalcades que se celebrin arreu del país el 5 de gener. El protocol estableix que també l’hauran de dur els membres de la comitiva musical i que els que portin un instrument de vent se l’hauran de posar mentre no toquin. Els participants i la comitiva hauran de mantenir la màxima distància possible i caldrà evitar les aglomeracions. Els patges podran acostar-se puntualment a recollir cartes, dibuixos i xumets, que els infants dipositaran en bústies, bosses o sacs. Els actes hauran de ser, preferentment a l’aire lliure. Salut recorda que la mascareta és obligatòria per als més grans de 6 anys i la recomana també per als infants d’entre 3 i 5 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca