Salut

Habiliten nou punts per a la vacunació pediàtrica a la regió

Treballadors de l’hospital Santa Caterina denuncien que el centre té una ocupació per sobre de les seves possibilitats

Fins a nou punts de vacunació pediàtrica supramunicipals contra la covid per als infants de 5 a 11 anys hi haurà a la regió sanitària de Girona. Es tracta d’espais on es poden dirigir tots els infants de la regió, a banda de la vacunació de proximitat des d’alguns centres d’atenció primària com són, per ara, els de Banyoles, Salt, Roses, Sant Feliu de Guíxols i Cassà de la Selva.

Es tracta dels punts de vacunació del Molí de l’Anguila de Figueres, el Casal Marià d’Olot, la Sala Eudald Graells de Ripoll i el local Mas Enlaire de Blanes, a banda dels de Girona i també Calella. A aquests sis punts, s’hi afegeixen tres nous espais que funcionaran de la mateixa manera: el pavelló dels Saioners de Santa Coloma de Farners, l’Espai Cultural La Bòbila de Palafrugell i l’Hotel Splash de Pineda de Mar, que es convertiran en punts de vacunació no només pediàtrica, sinó també per a la resta de la població que necessiti alguna dosi. Les famílies han de demanar hora per vacunar els infants a vacunacovidsalut.cat. Majoritàriament, i durant els primers dies, mentre duri el curs escolar, la vacunació es desenvoluparà en torn de tarda. A la Generalitat, a partir del 23 de desembre es passarà a vacunar els infants matí i tarda, menys el 24 i el 31 de desembre i el 5 de gener, que es farà al matí.

Crítiques sindicals

Coincidint amb l’esclat de la sisena onada, la secció sindical de Catac-CTS/IAC de l’hospital Santa Caterina i Serveis Centrals va emetre ahir un comunicat en què denuncia la precarietat laboral dels treballadors del centre, un problema que s’arrossega des de fa temps, diuen, però que s’ha agreujat amb la pandèmia. Desgavell d’horaris, contractes porqueria, plantilla insuficient i manca de direcció són alguns dels aspectes denunciats en el comunicat, en què es posa en relleu, per exemple, que els serveis “porten setmanes amb una ocupació per sobre de les seves possibilitats”, per exemple.

Dos brots al Bernat Jaume

Dos brots de covid-19 afecten 38 pacients del centre sociosanitari Bernat Jaume de Figueres. Fins ahir tots presentaven simptomatologia lleu o eren asimptomàtics, segons va informar ahir la Fundació Salut Empordà. Des de l’inici de la pandèmia, és el primer cop que detecten –a través dels cribratges periòdics que es fan a pacients i professionals– dos brots amb aquest nombre d’afectats. Trenta dels afectats són a la planta de pacients amb demència i s’ha hagut d’aïllar tota la planta. La resta són de la primera planta i en aquest cas s’han aïllat només els pacients positius. Arran dels contagis, s’han suspès els actes previstos per a les festes de Nadal al centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS
Moda

Creixen els compradors del Regne Unit que venen a la Barcelona Bridal Fashion Week

Barcelona

Iniciativa pionera de gestió de boscos per tal d’adaptar-los al canvi climàtic

la vall de bianya
PATRIMONI

El festival de recreació històrica Tàrraco Viva es dedicarà enguany al Mediterrani

Tarragona