Salut

Més restriccions als hospitals gironins per la covid-19

L’augment del nombre de casos fa que l’hospital de Palamós i el de Figueres també suspenguin intervencions quirúrgiques

A mesura que van incrementant-se els contagis per covid-19, els centres sanitaris gironins van adoptant més mesures restrictives. Així, com ja va fer l’hospital Josep Trueta a principis de setmana, els hospitals de Palamós i Figueres han decidit suspendre també operacions quirúrgiques per poder atendre l’augment del nombre de malalts. Així, i segons fonts de l’ACN, a l’hospital de Figueres la setmana va ser especialment “complicada” per l’augment de la pressió assistencial, que va provocar que tots els llits estiguessin ocupats. Per això, van haver de suspendre operacions que comportaven ingrés tot prioritzant la cirurgia ambulatòria per poder alliberar llits i professionals. Fonts de l’hospital indiquen que, a l’hora de desprogramar intervencions, revisen les agendes diàriament amb l’objectiu de fer suspensions puntuals i afectar al mínim l’activitat quirúrgica programada. Les intervencions urgents i oncològiques es mantenen sempre. També a Palamós aquesta setmana ja han suspès part de l’activitat quirúrgica programada. Ahir el centre tenia deu pacients ingressats per covid-19, a més d’altres ingressos per altres patologies que s’agreugen a l’hivern. La situació ha comportat que l’hospital no tingui llits disponibles, i per això s’ha optat per reprogramar les operacions que requereixen ingrés. De totes maneres, avui avaluaran si han de prendre més mesures.

També a Olot a partir d’avui s’ha restringit les visites de familiars i tan sols se’n permetrà un per pacient, en una franja horària de dues hores al matí i al vespre (de deu a dotze i de sis a vuit). A més, les classes de preparació per al part i les sessions postpart passen a fer-se de manera telemàtica. Des de la fundació que gestiona el centre expliquen que l’objectiu d’aquestes noves restriccions és “evitar brots interns que posin en risc pacients i professionals, i minimitzar la circulació d’usuaris” dins l’hospital. L’hospital d’Olot té ara cinc pacients ingressats amb covid-19 i tres professionals que han donat positiu per coronavirus.

La dosi de reforç, en marxa

El punt de vacunació de Mas Enlaire, a Blanes, va ser ahir el primer punt de vacunació en poblacions que es va activar. Sempre amb cita prèvia, aquest és un dels sis punts que es posaran en funcionament aquests dies per administrar tant les dosis de reforç com les primeres i segones de la vacuna contra la covid-19. També hi haurà punts a la seu de la Generalitat a Girona, al centre cultural Molí de l’Anguila de Figueres i a la Sala Eudald Graells de Ripoll i el Casal Marià d’Olot. La programació de la cita es farè a través del web vacunacovidsalut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona