Salut

El Govern demana “paciència” i fa una “crida a la calma” davant la variant òmicron

Plaja recomana seguir “les mateixes mesures de protecció que fins ara” com a mínim fins a tenir més informació

El Govern de la Generalitat ha volgut reclamar prudència a la població, davant l’arribada de la nova variant òmicron de la Covid-19, provinent de Sudàfrica. La portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, ha fet una “crida a la calma” i ha confirmat que els possibles casos d’aquesta variant s’estudiaran sense problema. “La situació ja és prou complicada com per afegir més angoixa. No hem de canviar ni modificar el dia a dia, més enllà d’aquelles persones que tenien previst viatjar a llocs d’on prové aquesta variant”, ha dit, tot demanant “paciència i tranquil·litat fins que no es tingui més informació contrastada de la nova variant”.

En aquest sentit, Plaja ha considerat “imprescindible” que la població “continuï prenent les mesures com fins ara per no contribuir a expandir el virus: distància, mascareta i vacunes, especialment a les persones que injustificadament encara no la tenen”. Per últim, la portaveu ha insistit que, com ja va avançar el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, “en cas que es confirmin els dos casos en estudi, hauran de seguir el mateix protocol d’aïllament i quarantena que s’aplica fins ara”. “En tots els casos és molt important que es respectin les quarantenes”, ha afegit la portaveu.

D’altra banda, i preguntada per la intenció del Govern d’ampliar els supòsits en que es demanaria el passaport Covid per poder entrar a interiors, Plaja ha respost que “no està previst a curt termini i de manera immediata” afegir teatres, cinemes o centres de culte als gimnasos i la restauració on a partir de divendres es demanarà el document. Amb tot, ha matisat que, donada l’evolució de la pandèmia, “es fa molt difícil fer previsions a mig i llarg termini”. La portaveu també ha explicat que, a dia d’avui, el certificat que acredita la vacunació amb pauta completa ha estat demanat i adquirit per gran nombre de persones ja. Tant és així que s’han fet més de 10 milions i mig de descarregues a través del web i l’aplicació del Departament de Salut, tot i que moltes d’elles estan fetes per persones que descarreguen diverses vegades el mateix passaport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona