Salut

Brussel·les valora vetar vols des del sud d’Àfrica per por a una nova variant de la Covid-19

S’han detectats casos a Sud-àfrica, Hong kong i Botswana

Itàlia, Àustria, Països Baixos, el Regne Unit i Israel ja han vetat els vols provinents de diversos països

La Comissió Europea ha proposat aquest divendres detenir el trànsit aeri procedent del sud d’Àfrica per evitar l’expansió a Europa d’una nova variant de la Covid-19 “La Comissió Europea proposarà, en coordinació estreta amb els Estats membres, activar el fre d’emergència per detenir el trànsit aeri des de la regió del sud d’Àfrica per la variant de preocupació”, ha anunciat a Twitter la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

La UE se sumaria així a l’adopció de mesures similars adoptades ja pel Regne Unit i Israel. Von der Layen no ha especificat quins serien els països afectats, tot i que Israel, per exemple, ha suspès els vols des de Sud-Àfrica, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Moçambic, Namíbia i Eswatini. Aquest mateix divendres, poca estona després de la proposta llançada per Von der Leyen, Itàlia ha anunciat el veto dels vols des d’aquests set països. També ho ha fet Àustria, assegurant que “nosaltres reaccionem ràpid i conseqüentment”, segon el primer ministre, el conservador Alexander Schallenberg. També s’hi ha afegit Països Baixos, assegurant que prohibeix els vols amb aquests països per “alt risc” de Covid-19 i obliga a fer quarantena.

La decisió es produeix després que Sud-Àfrica confirmés aquest dijous la detecció d’una nova variant del coronavirus identificada com a B.1.1.529, que posseeix múltiples mutacions i que ha despertat “preocupació” entre els especialistes, encara que el seu impacte encara ha de ser estudiat.

En total fins ara, s’han confirmat casos d’aquesta variant a Sud-Àfrica, Hong Kong (en un viatger provinent de Sud-Àfrica) i a Botswana, segons dades proporcionades per l’Institut Nacional de Malalties Infeccioses de Sud-Àfrica.

En total, la B.1.1.529 presenta més d’una trentena de mutacions i algunes de les quals són, segons els científics sud-africans, motiu de preocupació pel seu possible impacte en la transmissibilitat i per la seva potencial capacitat d’evadir la immunitat o protecció prèvia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona