Salut

Els treballadors de residències, vacunats al 84%

Mitges tintes amb el nou protocol del Ministeri de Sanitat per als centres

El 84,4% dels treballadors dels centres residencials catalans estan completament vacunats contra la Covid-19, una xifra que contrasta amb el grau de protecció dels residents, que és més de deu punts superior (94,6%). Tot i que aquesta diferència va pel camí de reduir-se en quatre punts, perquè la diferència de vacunats amb primera dosi no és tan elevada (96,6% versus el 90,7% dels treballadors), encara es fa evident que els professionals d’aquests centres poden ser una de les baules més febles en la cadena de protecció de l’entorn residencial.

És per això que l’administració es preocupa de blindar-los i el Ministeri de Sanitat va actualitzar ahir el protocol de mesures de seguretat per a aquest sector davant l’amenaça de la cinquena onada. Ho va fer públic en el marc de la sessió interterritorial, i la ministra Carolina Darias va destacar la recomanació que els treballadors d’aquests centres que rebutgin la vacuna o encara no tinguin la pauta completa es facin un mínim de dos tests de coronavirus setmanals. Es dona la circumstància que la Generalitat ja va actualitzar el seu protocol al juliol i que, des del dia 20, els treballadors no vacunats dels centres catalans s’han de fer tres proves setmanals en comptes de dues. A més, els que sí que estan vacunats també estan més controlats, perquè se’n fan una a la setmana.

El document estatal aprovat ahir també obre la porta a “valorar el canvi de lloc de treball” del personal no vacunat que ha de tractar amb residents. En tot cas, ho fa amb una formulació un punt difusa que en podria complicar l’aplicació real.

Millora l’afectació

Segons el darrer informe, Catalunya té ara 133 centres residencials amb algun cas actiu de Covid-19 entre els residents, mentre que la setmana passada n’eren 174. Hi ha 527 residents positius (un 0,9% del total), la gran majoria asimptomàtics o amb malaltia lleu. Amb tot, en aquesta darrera setmana hi ha hagut 51 defuncions de residents associades al coronavirus i 79 ingressos hospitalaris. Quant als professionals, 437 han donat positiu; quatre estan ingressats a l’hospital i un és a l’UCI. Del miler llarg de residències de gent gran, el 67% es troben sense casos actius i un 20% els tenen controlats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona