Salut

Salut administra 200 dosis de Janssen a Girona

La vacunació de persones sense llar de la regió sanitària de Girona ja ha començat

La regió sanitària Girona ja ha administrat 200 dosis de la vacuna Janssen a persones sense llar. Segons Salut, el fet que es tracti d’un col·lectiu vulnerable i amb dificultat per assistir una segona vegada al punt de vacunació el fa idoni per rebre aquesta vacuna, d’una sola dosi. A la regió, hi ha inicialment unes 340 persones identificades pel departament de Drets Socials que es troben en aquesta situació i a les quals els oferiran vacunar-se contra la Covid-19 amb el vaccí monodosi. Salut explica, però, que aquesta llista es podrà complementar amb les persones vulnerables identificades pels serveis socials municipals i comarcals. El departament de Salut i els equips d’atenció primària (EAP) treballen en xarxa entre tots els agents implicats per avançar en la immunització dels col·lectius més vulnerables.

La vacunació es desenvolupa de manera progressiva i ja s’ha administrat la vacuna en municipis com Girona, Figueres, Olot, Palamós, Palafrugell, Torroella de Montgrí, Lloret de Mar i l’Escala. El departament de Salut explica que per arribar al col·lectiu i fer més fàcil la vacunació i el procediment de citació es treballa estretament amb els professionals de benestar social i les entitats del tercer sector, que s’encarreguen d’acompanyar les persones sense llar durant tot el procés i actuen de vincle amb els professionals sanitaris de l’atenció primària. La vacunació es desenvolupa segons criteris organitzatius de cada EAP i es realitza tant en instal·lacions socials, com ara menjadors comunitaris, així com en els mateixos centres de salut, amb la voluntat de fer-la accessible.

La principal característica que diferencia la vacuna contra la Covid-19 de Janssen és que no requereix una segona dosi, la qual cosa la fa especialment atractiva per a persones amb dificultats per rebre una segona punxada. A més, les característiques de conservació i transport també són més fàcils, perquè es pot mantenir entre 2 i 8 graus i fins a 12 hores sense refrigerar. Precisament la vacuna de Janssen està reservada a grups vulnerables, al marge de l’edat, i a les persones amb dificultats per ser vacunades per raons laborals, com ara els cooperants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia