Salut

Colau, sobre el confinament metropolità: “No pot ser que per evitar polèmiques internes no es faci una mesura coherent”

L’alcaldessa assegura que “en general” la resta de municipis de l’àrea hi està d’acord i demana ajuda a la Generalitat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha insistit en demanar el confinament metropolità i ha assegurat que als responsables sanitaris amb els que parla “no els sembla fora de lloc”. En declaracions a Catalunya Ràdio, Colau no ha volgut entrar en “polèmiques” sobre perquè si això és així la mesura no s’acaba aplicant però ha reivindicat que “no pot ser que per evitar polèmiques internes no es faci una mesura coherent amb l’objectiu que es persegueix”. L’alcaldessa ha explicat que aquest dimecres va parlar amb la portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, i amb el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, i mantenen una interlocució permanent amb Salut. Ha afegit que “en general” la resta de municipis de l’àrea hi està d’acord.

Colau ha defensat que és de “sentit comú” que en el cas de l’àrea de Barcelona el confinament sigui metropolità perquè s’ha vist que el comarcal “no funciona” i “provoca l’efecte contrari”. Ha alertat que es genera una situació de “risc sanitari” ja que hi ha aglomeracions per la manca d’espai físic per a tots els ciutadans.

Ha posat sobre la taula que es tracta d’una qüestió sanitària i no política però ha reconegut que a la Generalitat “hi ha diferents ànimes, diferents posicionaments i consideracions”. “No hi vull entrar”, ha manifestat.

Sobre si aquest confinament metropolità ha d’incloure tots els municipis, Colau ha dit que aquesta és la seva proposta inicial però ha obert la porta a “plantejar un altre límit”. En tot cas, ha assegurat que ha de ser un límit “que la gent conegui” i “clar”.

Reclama ajuda a la Generalitat

L’alcaldessa ja ha alertat que si es manté el confinament comarcal es poden tornar a repetir aglomeracions i per això ha demanat a la Generalitat que “es faci càrrec d’aquesta situació” i els ajudi a gestionar aquesta situació. Ha insistit que no es tracta de política sinó que la petició es basa exclusivament en una realitat sanitària.

D’altra banda, ha demanat que si es fan mesures que afecten els sectors, com pot ser el de la cultura, aquestes s’acompanyin d’ajudes a aquests sectors.

Vacunes

Per últim, Colau veu “lamentable” la situació generada amb la vacuna d’AstraZeneca, després que fa pocs dies el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es mostrés “molt optimista” amb les vacunacions.

En aquesta situació, ha reivindicat que s’alliberin les patents per tal que es puguin produir totes les vacunes necessàries a escala mundial per tal de facilitar el seu accés. “Si no és en aquesta situació, quan?”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona