Salut

Johnson&Johnson assegura que entregarà les primeres dosis de la vacuna Janssen “la segona meitat d’abril”

La companyia no concreta quina setmana iniciarà la distribució, malgrat que l’EMA preveu que serà a finals de mes

La farmacèutica s’ha compromès a lliurar 55 milions de dosis del vaccí, que només s’ha de punxar una vegada

Johnson&Johnson assegura que entregarà les primeres dosis de la vacuna Janssen contra la Covid-19 “a la segona meitat d’abril”.

“Hem comunicat el nostre calendari provisional d’entregues entre abril i juny a la Comissió Europea (CE) i als estats membres, i confirmat l’inici del lliurament de la nostra vacuna a la Unió Europea (UE) durant la segona quinzena d’abril”, ha afirmat aquest dimarts la companyia a l’ACN, sense concretar quina setmana es començaran a repartir les dosis.

L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha anunciat aquest dimarts al matí que les dosis de la vacuna de Janssen no arribaran fins a “finals d’abril”. En canvi, Brussel·les defensa que serà a “mitjans” de mes.

L’EMA va autoritzar la vacuna Janssen l’11 de març, però trigarà més d’un mes en engegar la distribució de la vacuna. Pfizer-BioNTech, Moderna i AstraZeneca ho van fer al cap de poques setmanes o fins i tot pocs dies després de rebre l’aval de l’agència.

Johnson&Johnson explica que està treballant “estretament” amb el regulador de la UE i els governs per “accelerar” la producció i “activar” les plantes “tan ràpidament com ho permetin les aprovacions de les autoritats sanitàries”.

La companyia s’ha aliat amb empreses com Reig Jofre o Sanofi per augmentar la seva capacitat de producció. “Esperem augmentar progressivament l’oferta de vacunes amb l’ajut dels nostres socis i no pararem fins que complim els nostres compromisos”, garanteix Johnson & Johnson.

Janssen, la filial de la multinacional que ha desenvolupat la vacuna contra la covid-19, reivindica que ha fet un gran esforç per escalar la producció en l’últim any, ja que abans de la pandèmia només havia produït 2 milions de vacunes contra l’Ebola.


55 milions de dosis promeses
Brussel·les confia que aquesta vacuna, la quarta autoritzada a Europa, permeti accelerar la campanya de vacunació del bloc europeu, ja que dona immunitat amb una sola dosi. La UE hauria de rebre 55 milions de dosis d’aquest vaccí abans de finals de juny, segons l’executiu europeu. Se sumarien als 200 milions de dosis que s’esperen de Pfizer-BioNTech, als 70 milions d’AstraZeneca i als 35 milions de Moderna.

Amb aquestes quantitats la CE calcula que podrà haver vacunat més de la meitat de la població adulta europea coincidint amb l’arribada de l’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès