Salut

Aragonès: “El govern ho té tot previst per subministrar 500.000 vacunes setmanals”

Salut preveu habilitar 500 punts arreu del territori per administrar els vaccins contra la Covid-19, entre els quals sis grans espais

L’objectiu és arribar a vacunar el 70% de la població

El govern ho té tot a punt per iniciar una campanya de vacunació a gran escala contra la Covid-19, tot i que admet que la seva estratègia està condicionada per la quantitat de dosis que arribin en les properes setmana.

En una roda de premsa per informar del pla de vacunació, el vicepresident del govern en funcions, Pere Aragonès, ha assegurat que en els properes setmanes arrencarà la immunització de la població general de més de 15 anys, “començant per les franges de més edat”, amb l’“objectiu de vacunar el 70% de la ciutadania”. “El govern ho té tot previst per arribar a subministrar 500.000 vacunes setmanals, ha assegurat Aragonès.

No obstant això, el vicepresident ha admès que la seva estratègia de vacunació massiva depèn del nombre de dosis que puguin arribar en les properes setmanes, que encara és incert.

En qualsevol cas, ha afirmat que el govern està en disposició d’habilitar fins a 500 punts d’administració repartits del territori i que disposa d’una borsa de més de 9.000 professionals per fer arribar la vacuna arreu del país.

En la mateixa línia, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que “Catalunya està preparada per vacunar tota la població”. Ha precisat que als 433 Centres d’Atenció Primària (CAP) i espais annexos se sumaran 46 espais mitjans, que s’obriran de manera esglaonada en funció de les dosis disponibles.

Vergés ha confirmat que quan els lliuraments permetin superar les 200.000 dosis setmanals, s’obriran sis grans espais de vacunació: la Fira de Barcelona (Montjuïc), amb una capacitat per administrar 20.000 vacunes al dia; la Fira de Cornellà; el pavelló Onze de Setembre de Lleida; el Palau Firal de Girona; la pista coberta de Sabadell i un espai encara per concretar a Tarragona. A més, el govern treballa amb el FC Barcelona per habilitar el Camp Nou si arribessin prou dosis per dur a terme una vacunació “massiva”.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que a mitjan maig preveuen haver vacunat els majors de 80 anys i es començaria a vacunar la franja de 70 a 79 anys.

El departament de Salut preveu rebre 120.000 dosis de la vacuna Pfizer la setmana del 29 de març i 195.000 dosis més el 5 d’abril. El mateix mes es preveuen rebre les primeres vacunes de Janssen (Johnson & Johnson). És per això que Vergés ha destacat que “entrarem al maig amb una disposició de vacunes molt superior” a l’actual.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que unes 240.000 persones d’entre 60 i 65 anys, tant personal essencial com població general, han començat a rebre la citació per vacunar-se amb la fórmula d’AstraZeneca, ja que el Consell Interterritorial de Salut va acordar ahir eliminar el topall dels 55 anys permetre la seva administració fins als 65. .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia