Salut

Les empreses de transport discrecional de viatgers demanen un “aclariment urgent” a Argimon sobre les restriccions

“A cap tren se l’ha obligat a donar la volta per portar passatgers de diferents grups bombolla”, es queixen

L’Associació d’Empreses d’Autocars i Minibusos (ACEA), que agrupa unes 400 pimes del sector, ha adreçat una carta al secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i a les conselleries d’Interior i Territori per reclamar un “aclariment urgent” sobre les restriccions després que aquest cap de setmana els Mossos d’Esquadra interceptessin un autocar amb 59 persones quan es dirigia a Port del Compte.

L’entitat es pregunta per què els ciutadans poden anar en bus de línia regular a la Costa Brava o a Tarragona o en tren a treballar amb diferents bombolles i no ho poden fer en un servei discrecional. “No hem vist cap tren que se l’hagi obligat a donar la volta al seu punt d’origen per portar com a passatgers diferents grups bombolla”, afirma.

Tampoc, continua, han hagut de recular busos de línies regulars amb passatgers de diferents grups bombolla que aquest cap de setmana han pogut viatjar fora de la comarca. “Ens hem tornat a trobar amb què s’ha assenyalat el nostre sector i no precisament per explicar la situació dramàtica en què ens trobem des de fa més d’un any, amb gairebé tota la nostra activitat parada i sense cap reconeixement i ajuda”, s’exclama la carta, a la qual ha tingut accés l’ACN, després del l’incident d’aquest cap de setmana.

La missiva, signada per la presidenta de l’ACEA, Carolina Sánchez, lamenta que el sector i l’empresa s’han vist criminalitzats “per fer la seva feina” i que en la resolució del 12 de març, encara vigent avui, no hi hagi cap referència al transport discrecional. Sánchez reivindica que és un “mitjà segur, que ofereix un transport col·lectiu acotat i de porta a porta” i que compleix amb els protocols anticovid, amb mesures de desinfecció, gel hidroalcohòlic en tots els vehicles, presa de temperatura als viatgers, renovació de l’aire cada tres minuts i traçabilitat, a diferència –subratlla– del transport públic.

Amb tot, la presidenta de l’ACEA, entitat que agrupa unes 400 pimes del transport discrecional de viatgers, exigeix un “aclariment urgent” sobre l’activitat del transport discrecional i que “es reguli amb un criteri d’equitat i que no es confongui la ciutadania”.

D’altra banda, Carolina Sánchez alerta que la situació del sector és “insostenible”. “No ens obliguen a tancar per decret, però ens obliguen a no treballar”, critica en la carta, en què expressa que les empreses esperaven una possible reactivació de l’activitat per Setmana Santa, però que ara “ha quedat de nou truncada per l’acció dels Mossos d’Esquadra, l’ambigüitat de la resolució i l’escassa atenció que s’ha prestat i es presta al nostre segment del transport”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona