Salut

El govern manté les restriccions 7 dies més, però permet extraescolars a infantil i Primària

El Procicat aprova la represa de les activitats d’esport escolar i el lleure educatiu per a la franja d’edat fins a 12 anys a partir de dilluns

S’equipara l’esport federat i els consells esportius pel que fa a poder entrenar amb més de 6 persones i participar en competicions

El govern ha decidit finalment allargar una setmana més -fins el diumenge 28 de febrer- el gruix de les restriccions contra la Covid-19, amb el confinament comarcal, les franges en la restauració i l’hostaleria i el 30% d’aforament en els comerços, que hauran de seguir tancats els caps de setmana.

El Procicat, però, ha decidit permet la represa de les activitats extraescolars, l’esport escolar i el lleure educatiu però només per a la franja d’edat d’Educació Infantil i Primària a partir de dilluns que ve. També s’equipara l’esport federat i els consells esportius pel que fa a poder entrenar amb més de sis persones i participar en les competicions permeses.

El govern ha decidit mantenir les restriccions una setmana més per “una tendència a l’aplanament experimentat en els darrers dies de la corba epidèmica –i fins i tot per un mínim repunt d’alguns indicadors, com l’Rt-, després de dies en què el descens de la corba era més rellevant i continu”. També perquè la pressió assistencial “encara és molt alta”.

D’aquesta manera, el govern ha decidit “mantenir una actitud de prudència en relació al gruix de les mesures, a l’espera de comprovar l’evolució dels indicadors durant els propers dies”.

Les restriccions encara vigents:

Es manté vigent la limitació de l’entrada i sortida de persones de Catalunya, exceptuant aquells desplaçaments adequadament justificats, i també el confinament de perímetre comarcal. El confinament nocturn no varia i continua establert entre les 22h i les 6h.

Pel que fa als horaris d’obertura dels negocis de restauració i hostaleria, tant les terrasses com a l’interior, podran seguir obrint de 7:30h a 10:30h i de 13h a 16:30h. En la resta d’horaris, aquests negocis poden seguir funcionant per a recollida al mateix establiment per part del client o per a lliurament a domicili.

En l’àmbit comercial, no es modifica el 30% de l’aforament pel petit comerç, que haurà de seguir tancat el cap de setmana; també, els centres comercials i els establiments de centres comercials de més de 400 m2.

Pel que fa a les activitats culturals, museus, biblioteques i sales d’exposicions seguiran oberts a la meitat del seu aforament. Cinemes, teatres, auditoris, circs i sales de concerts es mantenen també a la meitat de l’aforament i un màxim de 500 persones o un miler si la ventilació és òptima.

Els actes religiosos i les cerimònies civils seguiran amb un 30% de l’aforament, també amb un màxim de mig miler de persones o d’un miler si la ventilació és òptima.

En l’àmbit esportiu, les instal·lacions i equipaments en espais tancats poden seguir oberts amb aforament al 30% i amb activitats grupals limitades a 6 persones i amb ús obligatori de mascareta; els que són a l’aire lliure seguiran oberts amb un aforament del 50% i control d’accés.

En l’àmbit educatiu seguiran vigents les darreres mesures.

“Necessitem set dies més”

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, han afirmat que la situació epidemiològica a Catalunya es troba en un moment “d’estancament” després de la millora “lenta” dels indicadors de la pandèmia. “Encara no hem arribat al nivell òptim, per això cal evitar sigui com sigui el repunt de contagis, sobretot davant la incertesa per les noves variants del virus”, ha destacat Aragonès.

El vicepresident ha fet una crida a no “abaixar la guàrdia”: “Cada onada l’anem superant amb menys temps però el virus continua fent estralls”. Aragonès ha subratllat que el virus continua sent “fort i amb capacitat d’expansió” i apunta que si no es contenen els contagis podria posar “el sistema sanitari en un compromís”. “Hem de ser extremadament prudents i responsables”, ha afegit el vicepresident que no “relaxar-se ni un instant” fins que la campanya de vacunació permeti deixar la pandèmia enrere.

En la mateixa línia, la consellera de Salut ha destacat que la pròrroga de les mesures és perquè “es necessita una setmana més per veure l’evolució del virus i l’impacte de les noves variants”: “Hem de veure si provoquen un canvi en la tendència”. Vergés ha recordat que la situació assistencial continua sent “complicada” amb més de 600 persones ingressades a les UCI i més de 2.000 hospitalitzats.

“Són xifres elevades que ens fan tenir molt prudència, ens hem donat set dies més per acabar de veure si la tendència és d’estancament o de baixada, per això ara fem aquesta pròrroga amb aquestes adaptacions en certes activitats per intentar donar aire a la nostra societat, que està patint més enllà de l’emergència sanitària la crisi social, econòmica també emocional”, ha conclòs Vergés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida