Salut

Les escoles d’esquí volen un pla de rescat pel sector de la neu de la Cerdanya i el Ripollès

L’entitat que agrupa el sector demana una taula de negociació entre el Govern i el sector empresarial del territori

Les escoles d’esquí reclamen un pla de rescat pel sector de la neu de la Cerdanya i el Ripollès, comarques afectades des de dimecres passat per un confinament perimetral a causa de l’augment de la incidència de la covid-19. Així ho ha transmès l’Associació d’Escoles, Professors i Entrenadors d’Esports d’Hivern en una carta dirigida al vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, la consellera de Salut, Alba Vergés, el d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, el d’Interior, Miquel Sàmper i el de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Des de l’entitat també demanen una taula de negociació per gestionar la situació actual, en la qual hi participi tant el Govern com els representants polítics i empresarials de la zona.

A la missiva, signada pel vicepresident de l’associació, Marcel Cardeña, que és també el director de Camp Base - Escola d’Esquí de Llívia (Cerdanya), s’explica que tot i entendre que s’hagin pres “decisions difícils perquè la situació ho requeria”, el sector ha complert amb totes les recomanacions sanitàries i s’han aplicat els protocols adients. Per aquest motiu, consideren que les restriccions han d’anar “de la mà d’un paquet d’ajudes econòmiques”. “No ens poden tancar la porta de la Cerdanya d’un dia per a un altre amb tot el que això implica”, afirma Cardeña a la carta, per demanar ajuts directes a tots els professionals de les escoles d’esquí.

Des de l’entitat també demanen que no es “focalitzi” la responsabilitat en el sector, tot recordant que les empreses de la Cerdanya han treballat en un Pla Director on preveia com calia actuar davant de cada possible escenari on s’hi detectessin casos de covid-19. En aquest sentit, a la missiva es conclou: “Volem que ens deixin treballar. La Cerdanya està preparada, volem obrir i tornar a l’activitat, amb la prudència que requereix l’actual crisi sanitària”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual