Salut

Hipra investiga una vacuna contra la Covid-19 que garanteixi immunitat de llarga durada

L’hospital el Clínic participa en una de les dues línies de recerca en què treballa la farmacèutica veterinària

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha visitat aquest divendres les instal·lacions de la multinacional a Amer (Selva)

La multinacional farmacèutica veterinària Hipra, amb seu a Amer (Selva), investiga una vacuna contra la covid-19 a través de dues línies de recerca: una de pròpia i una altra en col·laboració amb l’hospital Clínic, basada en l’mRNA del virus i que busca garantir una immunitat de llarga durada.

Així ho ha anunciat la companyia amb motiu de la visita aquest divendres a les seves instal·lacions del ministre espanyol de Sanitat, Salvador Illa.

En un comunicat, Hipra assegura que han fet un “pas ferm” cap a la salut humana i que la visita d’Illa ha servit per conèixer el progrés que la multinacional ha fet en aquest sentit i abordar els projectes que té en marxa.

Entre ells, la investigació d’una nova vacuna contra la Covid-19, en dues línies de recerca. Per una banda, una de pròpia i, per l’altra, una en col·laboració amb l’Hospital Clínic de Barcelona que garanteixi una immunitat de llarga durada.


“Model singular”
La companyia remarca que el seu és un “model singular” perquè controlen totes les fases de creació d’una vacuna: des de la investigació, el desenvolupant i la producció fins a la comercialització. Una situació que els situa com a “referent”.

Durant la primera onada de la pandèmia, la multinacional va posar a disposició de les autoritats sanitàries les seves instal·lacions per analitzar tests PCR i va tancar un acord amb el ministeri per encarregar-se de la producció de la vacuna espanyola. La farmacèutica està especialitzada en la recerca, producció i comercialització de vacunes animals.

La companyia va tancar l’any 2019 amb unes vendes netes consolidades de 276 milions d’euros i aquest 2020 preveu complir amb el pressupost marcat, amb un creixement del 14% respecte de l’any anterior. Té més de 2.000 persones en plantilla i dedica un 10% de la facturació anual a la recerca i el desenvolupament de noves vacunes.

Actualment, té 38 filials i 10 centres de diagnòstic repartits arreu del món i comercialitza els seus productes a més de 100 països. A més, ocupa el sisè lloc al rànquing mundial de vacunes per a la salut animal i és el laboratori que més vacunes innovadores i tecnològiques ha llençat en els últims 10 anys, un total de 22.

La vacuna de GSK/Sanofi es retarda fins a finals del 2021 per la protecció “insuficient” detectada als assajos

Els estudis revelen que la vacuna no genera prou immunitat en les persones majors de 50 anys
ACN

La vacuna contra la Covid-19 de la britànica GlaxoSmithKline i el seu soci francès, Sanofi, es retarda fins a finals de l’any 2021 després que els assaigs han revelat que el vaccí no produïa una forta resposta immune en persones grans.

Les farmacèutiques europees esperaven tenir l’aprovació de la vacuna durant la primera meitat de l’any 2021, però els resultats no ho han permès. Els resultats provisionals publicats aquest divendres sobre l’assaig de la fase 1/2 han mostrat una resposta “insuficient” en els majors de 50 anys, precisament la franja d’edat més vulnerable.

Segons un comunicat de la farmacèutica francesa Sanofi, en els adults d’entre 18 i 49 anys, la vacuna ha produït una resposta immune semblant a l’observada en pacients que es van recuperar de la Covid-19. En canvi, i és on hi ha el problema, la resposta immune ha estat “insuficient i baixa” en els adults majors de 50 anys, probablement a causa d’una “concentració insuficient de l’antigen” que prepara al sistema immunològic per combatre el coronavirus.

Les empreses reformularan ara la vacuna i llançaran un nou assaig de fase 2 al febrer amb l’objectiu d’aconseguir l’aprovació l’últim semestre del 2021, si no sorgeix cap contratemps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC