Salut

Itàlia força la quarantena per a l’Ocean Viking

El vaixell de les ONG Metges Sense Fronteres i SOS Méditerranée havia rescatat dies enrere 276 persones a la Mediterrània

L’Ocean Viking, la nau de rescat noliejada per les ONG Metges Sense Fronteres i SOS Méditerranée, ha estat sotmesa a quarantena per les autoritats italianes. La seva tripulació i els 276 migrants que havien estat salvats dies enrere han estat sotmesos a una quarantena de catorze dies a la seva arribada ahir diumenge al port italià de Pozzallo, sud d’Itàlia.

Les autoritats italianes han imposat aquesta mesura com a “precaució” davant el brot de coronavirus en el nord del país, que ja ha causat sis morts i més de dos-cents infectats, a més de deslligar el temor entre la població.

Dins del vaixell romanen aïllats 32 tripulants i un periodista alemany, mentre que els migrants rescatats, entre ells molts nens sols, van poder desembarcar en Pozzallo i passen ja la quarantena en un centre d’acolliment del mateix port.

Nicholas Romaniuk, coordinador de rescats de SOS Méditerranée, ha explicat que els casos clínics que van tractar a bord del vaixell van ser “marques dels maltractaments” que els migrants van sofrir en els centres de detenció de Líbia, des d’on la majoria salpen en direcció al nord, cap a les costes europees.

La nau “Ocean Viking” ja ha avançat que complirà amb la quarantena, però no ho farà ancorada en el port, en el qual va estar tota la jornada d’ahir diumenge, sinó que ja ha sortit del port i es troba detinguda enfront de les costes de Pozzallo.

L’equip internacional de cooperants es troba “bé”, però Romaniuk reconeix que existeix “frustració” perquè no han pogut reprendre les labors de rescat de migrants.

Les dues organitzacions humanitàries han assegurat que en els pròxims dies demanaran explicacions a Itàlia per aquesta quarantena i han exigit que no s’usi el temor al coronavirus xinès com a “pretext” per a impedir els rescats en alta mar.

Mentre la tripulació roman enclaustrada en la nau, els migrants segueixen en el centre d’acolliment del port de Pozzallo, tancat per complet i custodiat amb zel per la policia. L’alcalde d’aquest municipi sicilià, Roberto Ammatuna, explica a Efe que l’alarma social és “injustificada”, però que va signar l’ordenança de la quarantena amb el sol propòsit de “tranquil·litzar a la ciutadania”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries