L'Ajuntament de Figueres està disposat a construir el CAP si el gestiona l'hospital

Geli va inaugurar ahir l'ampliació del centre hospitalari

L'hospital de Figures, gestionat per la Fundació Privada Salut Empordà, i concertat amb la Generalitat, ha gairebé doblat la seva superfície gràcies a una actuació de la Generalitat que ha costat 18.550.000 euros.

L'hospital de referència de l'Alt Empordà ara es pot permetre, gràcies als 6.400 metres quadrats de nova construcció, reordenar els seus serveis sanitaris i augmentar la capacitat tant tècnica com assistencial del centre.

En aquest ja anomenat edifici est de l'hospital s'hi ubicaran els següents serveis: a la planta baixa, nefrologia, hemodiàlisi, hospital de dia i unitat de proves diagnòstiques; a la primera planta, urgències, extraccions i la unitat de cures intermèdies, tot i que aquest servei entrarà en funcionament més endavant. Finalment, a la segona planta, hi haurà el laboratori, el servei d'anatomia patològica, la farmàcia, el manteniment i el magatzem central.

La consellera de Salut, Marina Geli, va inaugurar l'espai, juntament amb l'alcalde de Figueres, Santi Vila, el qual va elogiar la tasca de la conselleria en relació amb l'ampliació del centre, però no es va estar de recordar la promesa de la Generalitat de construir un centre d'atenció primària al solar on hi ha en aquests moments la Sitja. Actualment, a uns 100 metres de l'edifici hi ha uns barracons que funcionen com a consultori, que estan desenvolupant la funció del que hauria de ser un segon CAP a la ciutat. Vila fins i tot es va comprometre que l'Ajuntament assumís el cost de l'adequació de la Sitja com a nou CAP, però això sí; amb la condició que la seva gestió vagi a càrrec del patronat de l'hospital, del qual, com alcalde, també n'és president. La consellera no va voler recollir la petició de Vila, i tot i reconèixer que aquest CAP és necessari, va dir que s'havia de desvincular de l'hospital, perquè les previsions eren que a la Sitja hi haguessin altres serveis de la Generalitat.

Patriotisme social

La precampanya electoral aporta noves expressions, com la que va repetir ahir diverses vegades la consellera de Salut, Marina Geli, a Figueres: el patriotisme social. Així va definir les accions que ha dut a terme la Generalitat, com ara l'ampliació de l'hospital de l'Alt Empordà. La roda de premsa improvisada que van oferir la consellera i l'alcalde de Figueres, Santi Vila, es va convertir en un elegant debat, ple d'elogis per a cada part, però amb les oportunes reivindicacions per part de l'alcalde i cap de llista convergent en les properes eleccions al Parlament de Catalunya. La principal va ser sobre les comunicacions, afirmant que, en efecte, a Figueres es construeixen uns equipaments de primera, com ara l'hospital, els jutjats o la comissaria dels Mossos d'Esquadra, però que continuaven sent de molt difícil accés per una bona part de la comarca de l'Alt Empordà a causa de les precàries infraestructures i del mal estat de moltes carreteres. Va esmentar els exemples de Llançà, Portbou, el Port de la Selva o Cadaqués, entre altres municipis. «Tenim uns serveis de primera i uns accessos de tercera», va concloure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Restauren 4 barraques de vinya i més de 100 metres de murs de pedra seca al Bages en un programa de reinserció laboral

MANRESA
Països nòrdics

Dinamarca ampliarà el dret a l’avortament fins a les 18 setmanes de gestació

barcelona
societat

El SAT Teatre Centre obre una campanya per captar socis

sant joan de les abadesses
policial

Els Mossos desplegaran la Unitat de Medi Ambient al port de Tarragona al juny

TARRAGONA
salut

El Col·legi d’Infermeres exigeix el triple de llevadores a Tarragona i l’Ebre

TARRAGONA
Infraestructures i serveis

La parada de Glòries del tramvia es posarà en servei dijous

Barcelona
estats units

Mor un segon denunciant de Boeing que havia alertat sobre problemes

barcelona
PERPINYÀ

L’EsCat rep sis projectes per optar a ajudes de 2,2 milions d’euros

PERPINYÀ
SOCIETAT

Engeguen un dispositiu de vigilància per combatre el top manta a Cambrils

Cambrils