Salut

A escoles de Campdevànol i Ribes aprenen a esmorzar

Els alumnes participen en tallers d’àpats matinals saludables que fan professionals de l’àrea bàsica de salut de la zona

En el primer, hi han assistit personatges del Club Súper 3

La popular membre del Club Súper 3 Pati Pla recorda en una cançó d’aquest club infantil de TV3 la importància d’un bon esmorzar. “Si no esmorzes bé, no hi tens res a fer. Res per començar com un bon esmorzar. Súper, esmorza i tindràs més força, tindràs més piles, tindràs més corda”, diu. Doncs la Pati i el 6Q, un personatge més recent del mateix club, han visitat l’escola de primària Mare de Déu de Núria de Ribes de Freser per transmetre als alumnes la importància de començar cada dia amb un àpat saludable.

Es tracta d’un taller sobre esmorzars que organitza l’àrea bàsica de salut Ribes de Freser-Campdevànol. En aquest taller, en concret, els professionals de l’ABS han explicat als alumnes la importància de fer un àpat al matí, tant a casa com a l’escola, i han fet recomanacions sobre quins són els aliments més adequats per esmorzar. Segons ha detallat als alumnes la coordinadora de l’ABS, Mireia Zarco, cal incloure aliments variats que aportin hidrats de carboni, proteïnes, vitamines i fibra.

Després de les explicacions pertinents, els alumnes participants han fet un mural, que es queda a l’escola i permetrà als nens de continuar treballant el que s’ha explicat a l’activitat.

Després de rentar-se les mans –un altre hàbit important previ a cada àpat–, alumnes, mestres i els personatges del Club Súper 3 han preparat un esmorzar amb pa integral amb un raig d’oli d’oliva, xocolata negra, i maduixes, i han esmorzat tots junts. Amb aquests tallers, doncs, els nenshan entès la important fer un àpat al matí i aprenen quins són els aliments que haurien de prendre per esmorzar.

Més tallers

Està previst que els pròxims mesos de la resta d’aquest curs escolar es facin vuit tallers més, a tres escoles que són a l’àrea d’influència de l’ABS. Estan dirigits a alumnes d’entre 3 i 10 anys. En aquests altres casos, no obstant, no hi haurà participació dels personatges televisius. En aquests tallers d’esmorzars saludables participen professionals que van a les escoles a fer les sessions pertinents, amb la participació i implicació de la infermera de pediatria i els administratius d’atenció primària

Aquest és el tercer any que l’ABS de Ribes de Freser-Campdevànol duu a terme aquesta iniciativa, pionera a Catalunya, que va començar el mes de desembre de 2015. Gràcies a aquesta activitat, més de 500 infants de la comarca del Ripollès ja han pogut aprendre com és d’important l’esmorzar.

L’ABS Ribes de Freser-Campdevànol està gestionada per l’Hospital de Campdevànol, que és el de referència al Ripollès. Aquest centre sanitari també s’encarrega dels consultoris locals de Campelles, Gombrèn, Pardines, Planoles, Queralbs i Toses.

LA XIFRA

500
nens
d’aquesta ABS ripollesa han participat ja en els tallers d’esmorzars saludables.

LA FRASE

Els esmorzars són especialment importants en nens en l’etapa de creixement
Mireia Zarco
Coordinadora de l’ABS

LA XIFRA

8
tallers
més es duran a terme a diferents escoles de l’àmbit d’influència de l’àrea bàsica de Ribes i Campdevànol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Ajuntament amplia la recollida de brossa porta a porta a l’illa central

Gavà
societat

Mollerussa recupera el servei d’Internet i telefonia mòbil

MOLLERUSSA

Nous mentors pels pacients amb una malaltia renal crònica

girona
medi ambient

Espai protegit pel corriol petit a la platja de les Botigues de Sitges

SITGES
societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs