Salut

Anglès recuperarà l’ambulància les 24 hores a partir del juliol

Els municipis de l’àmbit del Ter Brugent recuperaran l’ambulància de transport sanitari urgent les 24 hores a partir del juliol –es podria avançar pels volts de Sant Joan–. Des del 2015, els pobles de la zona disposen d’una ambulància que cobreix la franja diürna però no tenien una unitat pròpia durant les hores de nit des que Anglès va perdre-la a principis del 2016.

Responsables del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i del Servei Català de la Salut (CatSalut) es van reunir ahir a la tarda a Bonmatí amb els alcaldes dels pobles per comunicar-los que han decidit tornar a posar-hi ambulància de nit després de detectar que començava una tendència a l’alça en el temps de resposta i perquè han augmentat els serveis. Segons dades de Salut, durant el 2015 a la zona van registrar 1.897 incidents (tot i que alguns no van precisar mobilitzar recursos) i el 2016 van ser 2.133, un 12,44% més. L’ambulància entrarà en servei durant les pròximes setmanes.

Els municipis del Ter Brugent, sis de la Selva –Susqueda, Amer, Anglès, la Cellera de Ter, Osor i Sant Julià del Llor i Bonmatí– i dos de la Garrotxa –Sant Feliu de Pallerols i les Planes d’Hostoles– van convocar un acte de protesta per al 10 de març per reclamar l’ambulància les 24 hores. El SEM va mantenir l’ambulància durant el dia però les ambulàncies més properes atenien les urgències nocturnes.

Un 13% més d’avisos

Els motius que han portat al canvi de Salut són dos: havien detectat una tendència a l’alça en el temps de resposta. Això vol dir que l’estona que passa entre l’avís i l’arribada a lloc començava a dilatar-se. En paral·lel, hi ha hagut un augment de gairebé el 13% en el nombre d’avisos. Si el 2015 van registrar 1.897 incidents (tot i que no tots exigeixen que es mobilitzi una ambulància), el 2016 van pujar fins als 2.133.

Salut recorda que es tracta d’un mapa de recursos dinàmic, que pot anar variant depenent de les necessitats. De fet, han fet una anàlisi i un seguiment dels indicadors de la zona. El Departament ha corregit algunes deficiències en el transport sanitari no urgent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró