La Salus Infirmorum de Banyoles concentrarà les urgències nocturnes del Pla de l'Estany

El CAP de Banyoles tancarà a les nits i els caps de setmana

En el pla de reestructuració de l'atenció continuada que l'ICS du a terme a la regió sanitària de Girona, el proper pas és tancar el punt d'atenció continuada que en aquests moments hi ha al CAP de Banyoles i traslladar a la clínica Salus Infirmorum de Banyoles les urgències extrahospitalàries que sorgeixin a les nits i els caps de setmana. Funcionarà de les vuit del vespre a les vuit del matí els dies feiners i les 24 hores del dia els caps de setmana. Com a conseqüència, el CAP de Banyoles estarà tancat a les nits i els caps de setmana.

El gerent territorial de l'ICS a Girona, Rafael Gracia, va explicar ahir que l'objectiu d'aquesta operació «no és l'estalvi econòmic, sinó una millora de la qualitat del servei». En aquest sentit, Gracia va indicar que actualment quan el metge que està de guàrdia al CAP de Banyoles ha de fer alguna visita a domicili, i el servei queda al descobert, mentre que amb el nou punt d'atenció continuada es cobriran totes les necessitats. I també va destacar que, a diferència del CAP, a la Salus als pacients se'ls podran fer proves de radiologia i analítiques. Un altre dels objectius és potenciar l'atenció domiciliària.

La tercera comarca

El primer punt d'atenció continuada que va entrar en funcionament a la regió va ser el CAC Güell de Girona, que dóna cobertura a una part de la població del Gironès. Aquesta primera experiència, que actualment és valorada positivament des de diversos àmbits, va anar precedida per una certa polèmica a causa de les reticències dels alcaldes d'algunes poblacions i també dels professionals. I justament aquesta setmana s'ha fet un segon pas en la implantació del nou model d'atenció continuada amb la concentració de les urgències nocturnes d'atenció continuada de Figueres, Vilafant i Peralada a l'hospital de Figueres. La Selva interior és la tercera candidata en aquest procés d'implantació d'aquest nou model de concentració i optimització de recursos. Amb tot, Gracia va subratllar que en aquest darrer territori, on hi ha nou punts d'atenció continuada, el procés encara està «molt verd».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Les Jornades Gironines en Esclerosi Múltiple posen l’accent en la recerca translacional

girona
AMPOSTA

L’alcalde diu que no paguen la brossa perquè el consell comarcal no n’aprova els preus

AMPOSTA
urbanisme

Concurs d’arquitectura internacional per als pavellons de Montjuïc

barcelona

Els vehicles forans ja han de pagar per aparcar a Gavà Mar

Gavà
BARCELONA

L’Institut de formació empresarial tindrà 840 alumnes

BARCELONA
societat

Treballadors del Consorci Sant Gregori reclamen l’equiparació salarial

girona
Urbanisme

Els primers trams d’escales mecàniques reversibles a la baixada de la Glòria ja funcionen

Barcelona
ARBÚCIES

Finalitzen les obres d’urbanització del polígon Torres Pujals

ARBÚCIES

La fira Arrels de l’Escala escalfa motors amb els guardons del vi

l’escala