Salut

Traces del bacteri en dues escoles de Calafell

No impliquen risc de contagi, però per precaució s'ha tallat el consum d'aigua

L'Ajuntament de Calafell ha prohibit el consum d'aigua de xarxa en dues escoles del municipi després de trobar-hi traces del bacteri de la legionel·la. La quantitat detectada és tan petita que no implica risc de contagi, segons ha confirmat el consistori en una nota feta pública ahir. Les dues escoles afectades són la Mossèn Jacint Verdaguer, situada al nucli de Segur de Calafell, i l'escola de la Santa Creu. En tots dos centres s'ha prohibit l'ús de les aixetes i tota l'aigua que ara s'hi consumeix és embotellada o subministrada a través de dipòsits externs. Aquestes mesures de seguretat es mantindran com a mínim durant uns quinze dies en espera del resultat de les noves anàlisis que es faran a l'aigua dels dos centres un cop s'hagi dut a terme el tractament químic per eliminar el bacteri.

Tractament químic

De fet, ahir mateix els serveis municipals van dur a terme un primer tractament amb productes hiperclorats fora de l'horari lectiu. Igualment, almenys tres cops al dia, els tècnics de salut han recomanat que, també fora de l'horari escolar, s'obrin totes les aixetes amb aigua calenta al màxim, ja que el bacteri de la legionel·la no resisteix les altes temperatures. D'aquí a quinze dies, l'Ajuntament durà a terme unes noves anàlisis de l'aigua i si surten negatives les aixetes ja es podran tornar a utilitzar.

Les traces del bacteri a les dues escoles van ser detectades durant els controls rutinaris periòdics que es fan a les instal·lacions educatives i esportives del municipi. Tan bon punt el consistori va tenir coneixement de la presència de la legionel·la va prohibir el consum d'aigua de xarxa als dos centres i ho va comunicar a la direcció i a les famílies. El consistori també ha recomanat als pares que mentre duri aquesta situació d'excepcionalitat els nens portin a l'escola una ampolla d'aigua embotellada. Malgrat que la quantitat de bacteris detectada no és suficient per contagiar la malaltia, l'Ajuntament ha fet pública la situació “per evitar rumors i alarmismes innecessaris”.

Aquest és el tercer focus de legionel·la que es detecta en instal·lacions públiques de Calafell des de principi d'any. Al gener se'n van trobar traces a les dutxes del pavelló Joan Ortoll i, al març, a la llar d'infants El Rasclet. Tots dos casos van ser lleus i no hi va haver contagi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS