Salut

JOSEP MARIA VIDAL

PRESIDENT DE GICOR

“Volem que la rehabilitació arribi a tots els sectors”

La setmana que ve l’Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties del Cor organitza nombrosos actes a Girona

Josep Maria Vidal presideix des del febrer Gicor, que disposa de 400 socis.

Quins són els objectius de la nova junta de Gicor?
Per una banda, volem augmentar la massa social, és a dir, fer arribar Gicor a molts més malalts del cor i, per altra banda, i aquest és un objectiu ambiciós, volem ser una mica un nexe d’unió perquè serveis per a malalts cardíacs com ara la rehabilitació arribin realment a tothom. Ara només estem fent rehabilitació un 15% dels malalts cardíacs i això és en la fase 2, que és la que es fa al Santa Caterina. I encara som menys els que ens enganxem a la fase 3, que és la que se suposa que fas a casa però que està demostrat que si no la fas dirigit o de determinada manera no és el mateix. Llavors un dels grans objectius és ser capaços d’ajuntar iniciativa pública i privada, i ser capaços de portar la rehabilitació a tots els sectors de la demarcació.
Només fa dos mesos que és al càrrec, com va decidir presentar-s’hi?
Jo soc soci de Gicor des de l’octubre de l’any passat. Vinc de l’empresa privada i soc des de fa vuit anys alcalde de Llambilles. Arran d’un infart que vaig tenir fa un any, vaig tenir el privilegi d’entrar en el programa de rehabilitació i, en acabar l’any, en un sopar un va aixecar el dit i va dir que la junta de Gicor volia plegar i que no hi havia ningú per substituir-la. Tant en Fidel (el vicepresident) com jo mateix vam dir que si calia donar un cop de mà ho faríem, però no comptàvem que plegaria tota la junta i, com qui diu, d’una setmana per l’altra ens van dir que havíem de fer una junta. I pim-pam, ens vam tirar de caps a la piscina i així tenim tota la junta nova. A mi em va motivar l’agraïment per tot el que he tingut i he rebut quan ho he necessitat. Sempre dic que soc un privilegiat d’haver tingut l’infart a Girona perquè segurament és on tenim els millors equips mèdics. Ara puc col·laborar aportant la meva experiència en gestió o per fer de pont entre el públic i el privat. Això és el que em va motivar a estar aquí.
Què destacaria de la XXII Setmana del Cor, que comença dimarts?
Destacaria la conferència inaugural del doctor Marrugat, on es pot aprendre molt; els estands a la plaça Carlemany, on hi haurà tres espais per cobrir la prevenció, l’acció i la rehabilitació, i on, entre d’altres, es podrà saber quin risc té cadascú de tenir una malaltia del cor. O la caminada popular, que és molt típica, però caminar és la clau de volta dels malalts cardíacs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia