Societat

Un espai del tot inclusiu a Sant Feliu de Pallerols

La Fràter de Girona ha presentat al papa Francesc el projecte de casa de colònies i convivències adaptada a gent amb discapacitats físiques que té previst fer a l’antiga rectoria

Una representació de la Fraternitat Cristiana de Persones amb Discapacitat (Fràter) de Girona ha explicat aquesta setmana al papa Francesc el seu projecte de condicionament de l’antiga rectoria de Sant Feliu de Pallerols com a casa de colònies, convivència i vacances. En aquest edifici ja fa 42 anys que la Fràter hi organitza alguna activitat, però no reuneix les condicions adients ni compleix les normatives per fer-hi estades més llargues.

La intenció és que la casa esdevingui un dinamitzador de l’entorn i un referent mundial, segons expliquen des de Fràter. Així, a part de les convivències i activitats pròpies de l’entitat, la voluntat és oferir una possibilitat de lleure adaptat i inclusiu a famílies i grups d’amics amb algun membre amb discapacitat i, entre molts altres col·lectius, als usuaris del programa Respir.

El projecte, a càrrec de l’equip d’arquitectes PMMT, preveu actuar als pavellons annexos per habilitar-hi dues habitacions i lavabos adaptats i construir un entresolat amb dues habitacions per als voluntaris i monitors.

A la part antiga (l’edifici és original del segle XVI), la rehabilitació ha de servir per a una nova distribució dels espais, per a la millora de l’accessibilitat i per construir una sala polivalent a la segona planta, habitacions per a grups reduïts al primer pis, i sala d’estar, menjador i cuina a la planta baixa.

El cost de les obres és d’uns 800.000 euros, que l’entitat promotora espera sufragar amb recursos propis, subvencions privades i públiques, l’organització d’actes populars i micromecenatge. Es preveu que les obres tinguin quatre fases, amb un pressupost de 200.000 euros cadascuna.

L’estada a Roma

L’expedició de la Fràter gironina es va veure amb el papa Francesc abans-d’ahir en l’audiència pública de la plaça de Sant Pere. El grup el formaven 23 persones (nou amb discapacitat i 14 voluntaris). Els encarregats de parlar amb el pontífex i lliurar-li un dossier amb el projecte arquitectònic van ser el president de l’associació, Joan Vicenç Cordonet; el consiliari de Fràter de Girona, mossèn Benet Galí, i la metgessa voluntària de l’associació, Carme de Castro.

La Fràter de Girona, creada el 1966, va ser la primera entitat de persones amb discapacitat física de la demarcació. El moviment internacional al qual pertany es va fundar el 1945.

LA XIFRA

800.000
euros
és el pressupost del projecte, que es vol executar en quatre fases.

LA FRASE

Sant Feliu de Pallerols ofereix un entorn ideal per a les necessitats dels usuaris
Fràter Girona

LA DATA

1966
és l’any
de fundació de l’entitat a Girona, pertanyent a un moviment internacional creat el 1945.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia