Societat

Sisena edició de la pujada a peu a Sant Pere de Rodes

Nou rutes a peu sortiran dels pobles del voltant del monestir en aquesta trobada anual que commemora els antics pelegrinatges

Nou rutes de caminants tornaran a sortir el diumenge 6 de maig dels nou pobles de la falda del monestir per reunir-se a Sant Pere de Rodes. Un any més el primer diumenge de maig se celebrarà la jornada festiva del conjunt monumental de Sant Pere de Rodes que reuneix vora 400 caminants i més d’un miler de visitants en un sol dia.

Els marxadors es trobaran a l’antic poblat de Santa Creu de Rodes, on es farà la benvinguda amb esmorzar per als inscrits, visites guiades gratuïtes i música popular amb el grup Meandre. A les 12:40 h es farà una cercavila fins al monestir on els Vailets de l’Empordà, la colla castellera de Castelló d’Empúries, faran una actuació. A continuació hi haurà una botifarrada popular. Al llarg de tota la jornada hi haurà portes obertes al conjunt monumental i el dia es clourà amb una visita guiada a Sant Pere de Rodes i al castell de Sant Salvador de Verdera. Un servei d’autobusos tornarà els caminants als pobles.

Entre 45 minuts i 4 hores

La pujada a Sant Pere de Rodes rememora els antics pelegrinatges i les celebracions dels Anys Sants. Les nou rutes fan que la marxa sigui accessible amb diferents nivells de dificultat: les més llargues, des de Cadaqués o Roses, de tres o quatre hores de marxa; les més curtes, que surten de la vall de Santa Creu (45 minuts) i de la Selva de Mar. Entremig, les marxes des de Pau, Vilajuïga, Llançà i el Port de la Selva oscil·len entre una hora i mitja i tres hores.

La pujada està organitzada conjuntament entre l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, l’associació Via Pirena, el Parc Natural del Cap de Creus i l’Ajuntament del Port de la Selva, amb la col·laboració de la resta d’ajuntaments i més de 40 voluntaris.

Per participar en la VI Pujada cal fer la inscripció prèvia a la pàgina web de Via Pirena www.viapirena.cat amb una participació que oscil·la entre els 4 i els 12 euros en funció de les opcions que s’hagin escollit.

LA DATA

06.05.18
Nou rutes
a peu sortiran dels nou pobles del cap de Creus per reunir-se a Sant Pere de Rodes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia