Infraestructures i serveis

ERC proposa que funcioni un Bicing a Sabadell abans del 2027

El grup municipal d’ERC de Sabadell proposarà al ple d’aquest dilluns que es creï i es posi en funcionament abans del 2027 un servei de Bicing de lloguer de bicicletes mecàniques i elèctriques, com el que funciona a Barcelona, Girona o en diversos municipis que formen part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). La moció que es debatrà al ple suggereix que s’instal·lin espai per al lloguer de bicicletes a prop de les principals estacions dels operadors de transport públic i que garanteixin que l’ús de la bici es promogui i insten el govern municipal (PSC i -Junts) a establir un termini de nou mesos per desenvolupar la proposta per posar-la en marxa aquest mandat.

El regidor republicà Santi Valls explicava divendres que la bicicleta “és un dels pilars de la mobilitat sostenible. Ara: no tots els veïns en tenen ni tots tenen espais per guardar-la, i, si en tenen, no sempre la tenen a mà en qualsevol moment” i, per aquest motiu, considera que si s’estableix el servei públic “no és només per promoure una manera neta i sana de moure’s per la ciutat, sinó, també, ser útils a la gent”.

Valls assegurava que el Bicing “complementa la xarxa urbana i interurbana de transport públic de qualsevol ciutat” i encaixa amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). ERC argumentava que segons un estudi d’IESE sobre la seva implantació a 13 ciutats europees cada euro que s’hi inverteix en genera entre 1,37 i 1,72, la qual cosa el fa “plenament rendible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat