Infraestructures i serveis

SANT HILARI SACALM

ERC diu que la xarxa de canonades perd un 29% de l’aigua potable

L'alcalde admet aquest percentatge i anuncia un "plantejament de millora" per adequar la xarxa

El consistori confia en un acostament amb l'empresa concessionària per iniciar aquest procés

El grup municipal d’ERC a Sant Hilari Sacalm manifesta en un comunicat la “seva profunda preocupació” pel que considera “falta de previsió i greus deficiències” en la gestió de l’aigua per part de l’Ajuntament. ERC explica que ha tingut accés a unes dades segons les quals fins al 29% de l’aigua potable del municipi es perd a causa de les fuites en la xarxa de distribució i altres desperfectes. Això, continua afirmant el comunicat, representa una pèrdua considerable dels recursos hídrics, que no només és “econòmicament insostenible”, sinó que també “afecta greument” el subministrament d’aigua dels veïns. L'alcalde de Sant Hilari, Jordi Rotllant, reconeix que existeix aquest 29% de pèrdues en la xarxa, però assegura que no tota l'aigua es perd en fuites. "En aquest percentatge hi ha tota l'aigua que no passa per comptadors, com ara la que puguin fer servir els Bombers durant una actuació, la de les fonts, la dels hidrants o la punxada en fraus". 

Rotllant ha assegurat que va traslladar aquesta informació a tots els grups municipals en una reunió fa quinze dies en la qual va informar que hi ha un "plantejament de millora" de la xarxa, però que per portar-la a terme cal un acord amb l'empresa que presta el servei, Agbar. L'alcalde assegura que hi ha hagut un acostament per desencallar la situació i fer el seguit d'inversions necessàries. Això malgrat el procés d'expropiació iniciat pel consistori, que encara no ha finalitzat. Aquest procés, que porta anys judicialitzat, és justament el que no ha permès fer les millores que necessita la xarxa: "Agabar no fa inversions davant de la possibilitat d'expropiació i l'Ajuntament tampoc perquè el servei encara no s'ha municipalitzat".

En el mateix comunicat, ERC reconeix aquest acord entre l’empresa concessionària i l’Ajuntament. “Celebrem aquest pas endavant i estenem la mà a treballar conjuntament amb totes les parts per garantir que es puguin realitzar les obres necessàries per millorar la infraestructura d’aigua i clavegueram el més aviat possible” manifesta el líder dels republicans hilarencs. Així mateix, també s’insta l’equip de govern a prendre accions urgents i decidides per abordar aquesta crisi de gestió de l’aigua, però sobretot per estar preparats per a properes sequeres.

L'alcalde assegura que en el proper ple es plantejarà la creació d'una comissió de grups per tractar aquesta qüestió, en la qual espera que s'hi afegeixen els representants de l'oposició: "Apel·lem a la responsabilitat de cada grup per anar tots junts". El consistori contractarà els serveis jurídics per dur a terme aquest procediment. Rotllant va explicar a aquest diari que, de moment, el consistori ja ha rebut una subvenció de 600.000 euros per fer un nou dipòsit municipal amb capacitat per a 3 milions de litres. El pressupost total d'aquesta actuació és de 950.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins