Infraestructures i serveis

URBANISME

La Mobba, més a prop d’anar a terra

Nou pas, que podria ser definitiu, en el litigi que mantenen obert el govern de Badalona del PP i les entitats i persones particulars que formen la plataforma Salvem la Mobba. El TSJC ha donat la raó a l’executiu que lidera Xavier Garcia Albiol i ha dictaminat a favor del recurs presentat per l’Ajuntament contra la paralització de l’enderroc de la vella fàbrica, on una part de la societat badalonina reclama la seva reconversió en un espai de creació artística.

A grans trets, la nova sentència qüestiona que la Mobba reuneixi els requisits per ser considerat un Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) i, per tant, dóna llum verd al govern d’Albiol per tirar endavant els seus plans de substituir la vella i abandonada construcció per una plaça pública d’uns 2.700 m². El TSJC no carrega les costes del procés a cap de les parts enfrontades. La sentència és un pas endavant en les pretensions del PP però encara no és ferma. Hi cap un recurs de cassació, que es pot presentar fins al 9 d’abril. Des de la plataforma Salvem la Mobba asseguren que ara és el moment d’estudiar la sentència i que el següent pas serà decidir si es presenta o no aquest recurs. De moment, no ha fet cap més valoració.

L’alcalde de Badalona s’ha mostrat convençut que la sentència no té marxa enrere i ha instat els partits de l’oposició a demanar disculpes als veïns de la zona “per aquests tres anys de posar pals a les rodes”. El batlle del PP ha qualificat la sentència del TSJC de “victòria per a Badalona”.

La polèmica al voltant del vell i cèntric edifici es remunta a l’any 2014, quan l’Ajuntament de Badalona el va expropiar i ja va catalogar el sector com a zona verda, amb l’objectiu de demolir la fàbrica i construir-hi un parc. Durant uns anys, diverses companyies artístiques i alguns creadors, com per exemple la companyia de teatre familiar Xirriquiteula, els Castellers de Badalona i el constructor del dimoni de Badalona, Ramon de los Heros, s’hi van instal·lar. L’incendi d’una nau ocupada al barri del Gorg, el 9 de desembre del 2020, on van morir quatre persones immigrants, va reobrir un debat sobre l’estat d’alguns edificis de la ciutat i l’Ajuntament, atemorit per si es repetia alguna desgràcia, va obligar els artistes a abandonar l’antiga fàbrica Montajes de Básculas y Balanzas. No se’ls va facilitar cap alternativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva