Infraestructures i serveis

MAÇANET DE LA SELVA

L’Ajuntament licitarà el servei d’aigua perquè no pot assumir la inversió pendent

L’Ajuntament de Maçanet de la Selva va aprovar en l’últim ple municipal el canvi del model de gestió de l’aigua mitjançant la concessió a una empresa privada que serà l’encarregada de prestar aquest servei, tot i que el consistori en conservarà la titularitat. Segona l’alcaldessa, Natàlia Figueras, aquest canvi “és necessari” per poder garantir un “bon servei” i no “hipotecar el consistori” exclusivament amb aquesta despesa. En una nota de premsa, l’Ajuntament revela que la xarxa d’aigua potable del municipi necessita “treballs de millora” per valor de sis milions d’euros, una depesa que, segons Figueras, no es pot assumir perquè “empobriria” el consistori.

L’Ajuntament s’havia plantejat inicialment gestionar el servei d’aigua a través d’una societat mercantil municipal, però, després d’elaborar el pla director del servei de l’aigua a tot el municipi i de conèixer el cost i la complexitat de les inversions, no ho va veure viable. “El consistori no pot assumir la inversió que aquesta forma de gestió implica, atesa la complexitat del servei en diferents indrets del municipi, com ara a Maçanet Residencial Parc”, explica en un comunicat.

Segons explica l’alcaldessa, una part d’aquesta manca d’inversió és herència directa de Rec Madral, que va gestionar el servei d’aigua de Residencial Parc fins que, ara fa dos anys, l’Ajuntament de Maçanet va aprovar la municipalització del servei per la desatenció d’aquesta companyia, que va perdre la concessió. Figueras calcula en dos milions d’euros el valor de les inversions que Rec Madral hauria d’haver fet a Residenccial Parc per oferir un bon servei als abonats.

A més, Maçanet de la Selva necessita dur a terme aquestes accions com a condició per no haver de fer-se càrrec subsidiàriament del deute de 6,7 milions d’euros que Rec Madral té amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) derivat de la prestació del servei a Residencial Parc. La companyia i les seves filials acumulen un deute total de 15 milions d’euros amb l’Agència Tributària Catalana per no haver abonat reiteradament el cànon de l’aigua a l’ACA, que sí que havien cobrat als seus abonats.

L’Ajuntament de Maçanet té pendent licitar ara el nou servei de gestió de l’aigua. De moment, des de la municipalització del servei a Residencial Park ja ha assumit una inversió d’un milió d’euros en aquesta urbanització. “És el mínim que cal per no perdre aigua, ja que cada dia hi ha fuites, i per garantir que l’aigua tingui les condicions de salubritat adients”, afegeix Figueres.

Justament avui, es celebrarà un judici a Santa Coloma de Farners per la querella que Rec Madral va presentar contra el consistori, en la qual li reclama un milió i mig d’euros en concepte d’indemnització per haver-li retirat la concessió de Residencial Parc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona