Infraestructures i serveis

serveis

Una avaria deixa sense aigua la Bisbal gairebé tot el dia

Una avaria a la canonada principal de distribució d’aigua de la Bisbal d’Empordà va deixar ahir sense subministrament tot el municipi durant gairebé tot el dia. Des de primera hora del matí tota la població s’havia quedat sense aigua i, a primera hora de la tarda, l’Ajuntament va comunicar a través de les xarxes que la canonada malmesa ja estava reparada i que es calculava que al voltant de les sis de la tarda tota la població ja tornaria a tenir aigua, perquè el retorn dels servei era progressiu. A les tres de la tarda també es va restablir l’avaria al servei de gas que havia deixat sense subministrament la urbanització del Puig de Sant Ramon

L’avaria

Una prospecció a la zona de Sant Cristòfol, a tocar de l’escola pública Mas Claraes, va afectar una canonada de gas i, consegüentment, el sector de la urbanització de Puig Sant Ramon de la Bisbal va quedar temporalment sense el servei de gas. Col·lateralment, aquest imprevist va provocar una demora en la represa del servei municipal d’aigua potable a tota la ciutat.

Des de primera hora del matí, Agbar va estar fent maniobres per tal que no es buidessin del tot les canonades, cosa que va permetre que el restabliment fos més ràpid.

Camió cisterna

Així mateix l’empresa va instal·lar un camió cisterna a l’aparcament del passeig Marimon Asprer i un altre a la residència geriàtrica municipal Zoilo Feliu, a fi de poder subministrar aigua a la ciutadania.

Des de l’Ajuntament lamentaven a mig matí la situació, reconeixien que és un problema habitual a la Bisbal i donaven per fet que calen uns tres anys fins a trobar una “solució definitiva”.

Precedents

Aquesta no era la primera vegada que el municipi de la Bisbal ha tingut problemes per avaries a la xarxa de distribució i, en concret, aquesta canonada és una de les que han generat talls en diverses ocasions. L’arrel del problema rau en el contracte que Agbar tenia amb l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, que va ser declarat nul. Això fa que la companyia no inverteixi en la millora de les instal·lacions de la xarxa d’aigua i es limiti a arreglar les avaries que surten, tal com reconeixia a ACN l’alcalde de la Bisbal, Òscar Aparicio.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/13-serveis/2342344-l-avaria-que-ha-deixat-sense-aigua-la-bisbal-reparada.html

2342344



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU