Infraestructures i serveis

serveis

L'avaria que ha deixat sense aigua la Bisbal, reparada

L'ajuntament de la Bisbal d'Empordà ha comunicat fa pocs minuts que l'equip d'Agbar ja ha  reparat l’avaria a la xarxa municipal d’aigua i ja s’han començat a fer maniobres per tal de restablir el servei. La recuperació serà lenta i gradual i es preveu que estigui normalitzat a tota la ciutat a les 6 de la tard. Una avaria a la canonada principal de distribució d’aigua de la Bisbal d’Empordà ha deixat sense subministrament tot el municipi, segons l’ajuntament de la Bisbal a través de les xarxes socials. Des de primera hora d’aquest matí els tècnics d’Agbar hi estan treballant per intentar reparar el problema

La companyia Agbar és qui està fent les tasques de reparació a la zona de Sant Cristòfol, a tocar de l’escola pública Mas Clarà. Fent una prospecció s’ha afectat una canonada de gas i, conseqüentment el sector de la urbanització de Puig Sant Ramon de la Bisbal ha quedat temporalment sense el servei gas. Col·lateralment, aquest imprevist ha provocat una demora en la represa del servei municipal d’aigua potable a tota la ciutat.

Agbar està fent maniobres per tal que no es buidin les canonades del tot, cosa que permetrà que el restabliment sigui el més ràpid possible. Alhora, l’empresa ha instal·lat un camió cisterna a l’aparcament del passeig Marimon Asprer i un altre a la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu, a fi de poder subministrar aigua a la ciutadania. Des de l'Ajuntament lamenten la situació, reconeixen que és un problema habitual a la Bisbal i donen per fet que calen uns tres anys fins a trobar una "solució definitiva". El consistori ha posat a disposició dos camions cisterna per als veïns que ho necessitin. Un a l'aparcament de l'antic camp de futbol i l'altre al geriàtric Zoilo

Aquesta no és la primera vegada que el municipi té problemes per avaries a la xarxa de distribució i, en concret, aquesta canonada és una de les que ha generat talls en diverses ocasions. Des de l’Ajuntament han avisat als veïns a través de diferents canals que no hi ha aigua a tot el poble.

L'arrel del problema rau en el contracte que Agbar tenia amb l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà i que va ser declarat nul. Això fa que la companyia no inverteixi en la millora de la xarxa d'aigua i es limiti a arreglar aquelles avaries que surten, tal i com reconeix l'alcalde de la Bisbal, Òscar Aparicio, en declaracions a Acn. Per això, des de l'Ajuntament aposten ara per fer un contracte pont de tres anys que permeti fer un pla director per tal d'estudiar "l'estat real" de la xarxa d'aigua. D'aquesta manera es podria saber la inversió que caldria fer i, a partir d'aquí, valorar si és més econòmic municipalitzar el servei o fer una licitació perquè ho faci una empresa externa. Aparicio ha explicat que, malgrat que l'anterior equip de govern va encarregar diversos informes per valorar la possibilitat de municipalitzar l'aigua, "no s'ha fet res" i per tant, la Bisbal "encara no està preparada" per assumir-ho, segons el batlle. La idea del nou equip de govern és extingir l'actual contracte amb Agbar i fer aquest contracte pont durant tres anys per tenir temps per valorar quina és la millor opció. Per això, Aparicio dona per fet que, durant aquest temps, només es podran anar "solucionant les urgències" que vagin apareixent". Dues cubes Com a solució d'emergència el consistori ha contractat el servei de dos camions cisternes per oferir aigua potable als veïns que ho necessitin, fins que no es restableixi el servei. La realitat és que han estat pocs els que durant el matí s'han acostat a buscar aigua a l'aparcament de l'antic camp de futbol de la Bisbal. L'altre camió s'ha enviat al geriàtric Zoilo, per tal de donar servei a aquest equipament. A banda de subministrar aigua a la residència d'avis, també s'ha obert a tots els veïns d'aquesta zona de la Bisbal d'Empordà que hi volguessin anar.

.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

territori

Olost es planteja marxar del Lluçanès quan no fa un any de la creació de la comarca

olost

S’anul·la la Fira de l’1 de Maig per pluja

olot
CAMPRODON

Obren la convocatòria per accedir a 11 habitatges de lloguer social

CAMPRODON
Urbanisme

Adjudicades les obres per renaturalitzar espais i millorar l’enllumenat a la Pineda

Vila-seca
unió europea

Brussel·les investiga Meta per no combatre la desinformació

barcelona

Ane Movilla és la nova presidenta de Turisme Rural Girona

girona

Més de cinc milions per soterrar o desplaçar línies d’alta tensió a Reus, Begues i Rubí

Barcelona
educació

El govern ratifica l’acord per revertir les retallades del personal docent

barcelona
Societat

Mor Yumi Katsura, dissenyadora de moda que va popularitzar els vestits nupcials al Japó