Infraestructures i serveis

vall de ribes

El semàfor que es nega al Montagut, obligat per unes obres a l’N-260

Les obres que la societat estatal Adif està fent en un pont de la línia R-3, que enllaça Barcelona amb Puigcerdà, al terme municipal de Campelles, obliguen a posar un semàfor regulador del trànsit de vehicles a la carretera N-260. El senyal lluminós s’ha instal·lat al punt quilomètric 127.1, a escassos dos-cents metres de l’edifici de l’hotel i balneari Montagut, la propietat del qual fa anys que lluita per aconseguir un semàfor davant el seu establiment sobre la mateixa N-260. Es dona la circumstància que des de la subdelegació del govern a Girona es descarta de forma rotunda la instal·lació del semàfor davant el Montagut per una qüestió de seguretat, però en canvi l’administració de l’Estat no ha trobat perillós ara posar el de les obres vinculades a la reparació del pont ferroviari al mateix tram de carretera.

Els treballs per a la millora d’aquest pas elevat del tren s’han fet com a conseqüència del deteriorament de les bigues de formigó que el sostenen per l’impacte de camions amb un gàlib superior als 4,75 metres d’alçària del pont. L’ús d’una grua amb una cistella elevadora per facilitar la feina dels operaris ha obligat a tallar un dels dos sentits de la marxa i donar pas alternatiu, i d’aquí ve l’ús del semàfor, que no ha generat cap problema de seguretat.

L’edifici de l’hotel balneari Montagut està situat entre els quilòmetres 126 i 127, al mig d’un tram de la carretera de traçat suau, amb revolts de poc radi que fan que la conducció sigui còmoda, i tot i que la velocitat està limitada als 60 km/h, els vehicles la superen amb escreix.

La propietat del Montagut reclama un semàfor per poder reprendre l’activitat, ja que es considera indispensable per facilitar el pas dels clients de l’edifici de l’hotel a la zona d’esbarjo i àrea esportiva, situades a l’altre costat de la carretera.

Nova rotonda a l’entrada de Ribes

L’N-260 sí que experimentarà una millora un parell de quilòmetres més amunt del Montagut, just a l’entrada del poble de Ribes de Freser. En aquest punt hi conflueixen l’N-260, la carretera GI-4011, que porta al poble de Campelles, i el vial que condueix a les estacions de tren de Renfe i la del cremallera de Núria, fet que genera complicacions de trànsit. S’ha fet un projecte per ordenar aquest punt amb la construcció d’una rotonda i, segons han explicat fonts de la subdelegació del govern espanyol a El Punt Avui, aquest ja ha rebut llum verd de totes les administracions, també la Diputació de Girona, propietària de la via que porta a Campelles. Les obres aniran a càrrec dels pressupostos d’Adif, que ha de fixar calendari i terminis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA