Infraestructures i serveis

mobilitat

descomptes

El transport públic costarà menys a partir de dijous

La T-usual i la T-Jove passen a tenir un descompte del 50% mentre que la T-casual només el tindrà del 30%

Aquesta rebaixa de preus es mantindrà des de l’1 de setembre fins al 31 de desembre

Els títols més recurrents del transport públic metropolità tindran el preu rebaixat a partir de dijous 1 de setembre tal com va aprovar l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) el 26 de juliol arran del decret llei impulsat pel govern espanyol el 15 de juliol que subvenciona la reducció d’un 30% del preu al transport públic urbà i interurbà en els abonaments i títols multiviatge.

Les administracions consorciades al sí de l’ATM van decidir complementar la mesura amb un altre 20% de reducció del preu dels títols integrats més recurrents: els abonaments mensual (T-usual) i trimestral per a joves menors de 25 anys (T-jove), així com les seves versions per a famílies monoparentals i nombroses, i el títol per a persones en situació d’atur. Pel que fa al títol per a usuaris menys habituals (la T-casual) no s’aplicarà el descompte complementari i tindrà un descompte del 30%.

Així, doncs, pel que fa a títols integrats, vàlids a les línies de TMB (metro i bus), FGC, Rodalies de Catalunya, TRAM i els serveis de bus metropolità, interurbà i urbà, les tarifes dels tres principals títols integrats que regiran des del 1r de setembre fins al 31 de desembre de 2022 seran les següents: la T-usual costarà entre 20 euros de la primera zona i 56,90 de les sis zones; la T-Jove de 40 euros de la primera zona a 111,15 de la sisena; i la T-casual passarà a costar de 7,95 a la primera zona fins a 33,55 euros per a les sis zones.

Així mateix, es redueix el 50% dels títols bonificats per a famílies monoparentals i nombroses (gamma FM/FN), també el títol per a persones en situació d’atur i els packs Berguedà i Ripollès.

Igualment, s’aplica una reducció del 30% al preu del títol T-casual Treb. Aeroport. La rebaixa de tarifes s’aplica als títols tant en format tradicional de banda magnètica, com enformat de tecnologia sense contacte T-mobilitat.

En canvi, continuaran costant el mateix els títols T-familiar, T-grup i T-dia. Els títols de bitllet senzill i targetes multiviatge que són pròpies dels operadors metropolitans i interurbans també mantenen els preus.

En el cas excepcional de Rodalies de Catalunya, la secretaria d’Estat de Transports del ministeri ha establert una reducció transitòria del 100% de les tarifes per als usuaris recurrents de Renfe que facin 16 viatges o més de setembre a desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona