Infraestructures i serveis

Dues freqüències més d’Avant per a la demarcació

Se sumen a les recuperades aquest agost, i des de l’1 de setembre connectaran Barcelona i Figueres al matí i en sentit invers a les 13.10 h

Hi haurà 12 trens per sentit entre setmana, però encara per sota dels 15 que circulaven abans de la pandèmia

Renfe va començar a comercialitzar ahir bitllets per als nous trens Avant que, a partir de l’1 de setembre, s’afegiran a l’oferta habitual entre aquestes dues ciutats i amb parada a Girona, en un pas més per normalitzar el servei, que va quedar retallat arran de les restriccions per la covid-19. Malgrat això, l’oferta diària s’incrementarà només fins a 12 freqüències diàries per sentit entre setmana, i no compensen encara les 15 relacions diàries en cada sentit que hi havia fins al març del 2020.

Les noves expedicions que se sumen als horaris són, entre Barcelona i Figueres-Vilafant, un tren que sortirà de la capital catalana a les 9.30 h de dilluns a divendres, mentre que els caps de setmana sortirà a les 14.50 h. En sentit contrari, de Figueres-Vilafant a Barcelona, la sortida serà a les 13.10 h. Amb aquests nous trens es reforçarà la franja del matí i primera hora de la tarda per cobrir els dos trajectes.

El 9 d’agost passat, Renfe ja va augmentar l’oferta amb dos trens Avant, un per sentit, amb sortida a les 14.50 h des de Barcelona i a les 17.10 h des de Figueres-Vilafant cap a Sants.

Manca de mitjans

En conjunt, el nombre de freqüències ofertes per Renfe s’incrementa a 13 entre setmana si es tenen en compte els trens Avlo, de baix cost, de primera hora del matí en sentit Barcelona i darrera hora de la nit, cap a Figueres, tot i que el servei funciona amb bitllets autònoms no integrats en el sistema.

Des de la companyia, van atribuir primer les dificultats per recuperar freqüències a la manca de maquinistes formats per a l’alta velocitat a Catalunya i, posteriorment, als endarreriments en el lliurament de material mòbil per part de Talgo, que ha fet desplaçar trens per cobrir noves relacions d’alta velocitat a la resta de la península.

La línia, a banda, ha quedat exclosa dels descomptes del 50% que s’aplicaran a viatgers habituals d’alta velocitat, segons el pla del govern estatal, entre l’1 de setembre i el 31 de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat