Infraestructures i serveis

Comença la gestió municipal de dos pàrquings de Girona

Es tracta dels aparcaments subterranis d’Emili Grahit i Miquel de Palol, que passen a dependre de l’empresa municipal TMG

Es mantenen les tarifes, els contractes d’abonament i els horaris

L’Ajuntament de Girona va assumir ahir, per als pròxims 25 anys, la gestió directa de dos aparcaments subterranis de la ciutat: el del carrer Emili Grahit i el de les places Miquel de Palol i Prudenci Bertrana. A partir d’ara, el consistori tindrà a càrrec tres pàrquings, els dos esmentats i el de la plaça del Pallol, que sempre ha funcionat a través de gestió directa. Tots tres equipaments han passat a dependre de l’empresa pública Transports Municipals del Gironès (TMG), tal com es va aprovar per ple municipal.

Aquest canvi de gestió s’ha dut a terme després de la fallida de la concessionària, que va presentar concurs de creditors l’any 2016. El nou model no suposa, de moment, cap modificació en el servei. Es manté el règim i les condicions dels aparcaments pel que fa al sistema de tarifes, els contractes d’abonament i els horaris. Com ha passat fins ara, durant el mes d’agost aquests aparcaments estaran tancats al públic i només hi tindran accés els abonats. També s’ha subrogat els treballadors dels dos aparcaments.

Durant els primers mesos, el consistori analitzarà el funcionament dels aparcaments amb l’objectiu d’aplicar possibles mesures que puguin beneficiar els futurs usuaris. “Ara, que el canvi de gestió és ferm, tindrem uns mesos per experimentar el funcionament exacte dels aparcaments. Un cop fet aquest procés, definirem quines són les polítiques i les estratègies més favorables per al conjunt de la ciutadania per poder-les aplicar”, va explicar Marta Sureda, regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona.

L’aparcament d’Emili Grahit disposa de 326 places de pàrquing distribuïdes en tres plantes i el de les places de Miquel de Palol i de Prudenci Bertrana en té 216 en una única planta. Estan oberts a qualsevol usuari que hi vulgui aparcar i també funcionen amb la modalitat d’abonament. En canvi, l’aparcament de la plaça del Pallol, que disposa de 90 places, només funciona amb el sistema d’abonament. En total, el consistori gironí gestionarà 632 places a la ciutat entre els tres equipaments.

L’Ajuntament de Girona rep l’assessorament de l’Ajuntament de Reus per intercanviar coneixement respecte a la gestió dels aparcaments públics, a través d’un conveni que van firmar les dues administracions. L’objectiu és oferir des de TMG un servei eficient i de qualitat.

LES XIFRES

632
places
de pàrquing tenen els tres equipaments que gestionarà directament l’Ajuntament de Girona.
25
anys
és la durada que tindrà la gestió directa dels aparcaments per part del consistori gironí.

LA FRASE

Els dos pàrquings hauran de donar servei als veïns i a les necessitats del comerç de la ciutat
Marta Sureda
REGIDORA DE MOBILITAT I VIA PÚBLICA DE GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva