Infraestructures i serveis

L’alcalde de Platja d’Aro envia una carta a Endesa queixant-se de talls elèctrics en plena temporada turística

Demana a la companyia que busqui solucions perquè afecten “les activitats econòmiques i la imatge del municipi”

L’alcalde de Platja d’Aro, Maurici Jiménez, ha enviat una carta a la direcció general d’Endesa a Catalunya queixant-se dels talls elèctrics que la població ha patit en els darrers dies, en plena onada de calor i durant el pic de la temporada turística. Jiménez assegura que, en un moment en què Platja d’Aro multiplica “per onze” la població, perquè rep més de 130.000 visitants i turistes, els talls elèctrics “lògicament comporten problemes” a les activitats econòmiques, perquè afecten de ple la restauració, l’hostaleria i els comerços, però també “la imatge que com a poble de serveis volem donar”. L’alcalde demana a la companyia que busqui solucions i li trasllada “la necessitat de cercar fórmules” per evitar els talls elèctrics.

A l’escrit adreçat a Endesa, amb data d’ahir, l’alcalde recorda que Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró és un municipi turístic que “gairebé multiplica per onze” la població durant el pic de l’estiu. Perquè als 12.000 veïns que hi ha empadronats al llarg de l’any, s’hi sumen 130.000 visitants i turistes que hi passen les vacances.

Maurici Jiménez diu a Endesa que això suposa que els serveis “es tensen”, que l’objectiu del municipi és atendre els visitants amb la màxima qualitat possible i que això els fa ser “molt rigorosos”. I aquí, l’alcalde es queixa que en els darrers dies a Platja d’Aro hi ha “preocupació” perquè hi ha hagut talls en el subministrament elèctric.

“Una sèrie de talls que lògicament comporten problemes a les activitats econòmiques afectades: restauració, allotjament, comerç i d’altres”, diu a la missiva. I hi afegeix: “Però també afecta la imatge que com a poble de serveis volem donar”.

L’alcalde de Platja d’Aro no atribueix la situació a una manca de manteniment o deixadesa de la companyia. De fet, subratlla que sap que Endesa ha “treballat de forma constant per la millora de les infraestructures al nostre territori”. Tot i això, i arran dels talls viscuts, insta la companyia “a buscar fórmules per evitar més interrupcions en el subministrament elèctric”.

La companyia elèctrica ha explicat que els talls de llum a Platja d'Aro s'han produït com a conseqüència d'una sobrecàrrega elèctrica a un centre de transformació de baixa tensió que hi ha al nucli urbà. Per solucionar el problema, tenen previst canviar la instal·lació demà amb uns treballs que estan previstos entre sis i deu del matí.

Precisament, altres municipis turístics de la Costa Brava, com Pals o Sant Pere Pescador també han patit talls elèctrics en els darrers dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El 2028 començaran les expropiacions de l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres