Infraestructures i serveis

Injecció d’euros per a la recollida selectiva al Pla de l’Estany

El Consell del Pla de l’Estany ha rebut prop de 500.000 euros dels fons europeus Next Generation perquè siguin invertits en la recollida selectiva d’escombraries, que aquest estiu s’ha modificat amb la posada en servei del porta a porta i també dels contenidors intel·ligents en cinc dels onze municipis de la comarca.

Cubells, camió, càmeres

Aquests diners, tramitats a través de l’Agència Catalana de Residus (ACR), serviran per pagar la compra de material (cubells, armaris comunitaris per a cubells o càmeres de videovigilància d’algunes zones d’aportació) i d’un camió que té els dipòsits de càrrega separats per cada fracció. També per a la tecnologia necessària per al control del sistema.

El conseller comarcal de Medi Ambient, Jordi Burch, ha manifestat: “Totes les inversions són per millorar el percentatge de recollida selectiva, disminuir la fracció de resta, per complir les normatives catalanes i europees i per allargar la vida útil de l’abocador de Puigpalter.”

Abans dels canvis, la mitjana de recollida selectiva a la comarca era d’un 44%. A mitjà termini s’espera superar el 80%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia