Infraestructures i serveis

Una finestreta única per facilitar les energies verdes al Pla de l’Estany

El Consell Comarcal enllesteix una oficina a la seu de Can Puig

L’ens s’ha proposat incentivar la producció d’energia renovable els pròxims anys

El Consell del Pla de l’Estany, a través d’un conveni amb la Diputació, està condicionant perquè entri en servei d’aquí poc temps una de les masoveries de la seva seu, Can Puig de la Bellacasa de Banyoles, com a oficina comarcal de transició energètica. En les noves dependències es faran els tràmits per aconseguir a curt i mitjà termini un increment de la producció d’energia verda a través de projectes a aplicar en equipaments públics, però també assessorant i promocionant projectes de particulars i empreses. “L’oficina farà possible oferir assessorament tècnic a tots els municipis per treballar un model d’energies renovables a tot el Pla de l’Estany”, va manifestar el president de l’ens, Francesc Castañer.

Un model de consens

El nou servei estarà vinculat a l’àrea de Promoció Territorial, al capdavant de la qual hi ha el conseller comarcal Oriol Serrà. “Ha de ser el punt d’inflexió per implementar l’autoconsum i fer el canvi cap a un model de transició energètica sostenible de manera generalitzada a la comarca”, considera Serrà. Per a ell, és molt important que aquesta transició es desplegui de manera unitària. “Serà cabdal que tots els municipis del Pla de l’Estany arribem a un consens sobre quin model de renovables volem per als pròxims anys”, hi va afegir.

LA FRASE

Ha de ser el punt d’inflexió per implementar l’autoconsum i fer el canvi
Oriol Serrà
CONSELLER COMARCAL

Un gran parc fotovoltaic

Només d’obrir, l’oficina tindrà sobre la taula una vintena de propostes i projectes d’incorporació d’energies renovables a la comarca. El que sens dubte destaca més és el parc fotovoltaic que el Consell del Pla de l’Estany vol fer a la part en desús de l’abocador de Puigpalter. Ocuparà una superfície d’uns 26.000 metres quadrats d’uns terrenys on no es poden construir edificis i que tampoc es poden destinar a activitats agrícoles, ja que el que hi creixés no es podria vendre. El recinte tindrà 4.446 panells solars i el cost estimat (el projecte encara no està tancat) és d’1,6 milions d’euros, aproximadament. La intenció del Consell és posar a licitació l’obra entre aquest any i el vinent. La potència serà de 3,62 GW anuals, equivalents –segons l’ens comarcal– al consum en un any de tota la xarxa d’enllumenat públic dels municipis del Pla de l’Estany. Amb la venda de l’energia que s’hi generi, compten obtenir uns ingressos que permetran amortitzar la inversió en 10 o 12 anys, un termini variable depenent del preu de la llum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges