Infraestructures i serveis

mobilitat

digitalització

La T-mobilitat incorpora la targeta més utilitzada

La T-casual de deu viatges s’afegeix a la majoria de títols ja operatius al sistema

El sistema de validació digital dels viatges en el transport públic, la T-mobilitat, va incorporar ahir el títol de deu viatges unipersonals i el més demandat a la xarxa metropolitana, la T-casual. La incorporació de la T-casual d’una zona al sistema permet viatjar entre els 36 municipis de l’àrea metropolitana barcelonina per mitjà de la targeta recarregable o del mòbil amb sistema operatiu Android (amb NFC) – iPhone també està incorporat a l’aplicació però la companyia encara ha d’autoritzar-ne l’ús.

La incorporació de la T-casual fa preveure un salt endavant en l’ús del nou sistema digital T-mobilitat tenint en compte que el títol de deu viatges és el més usat a la xarxa metropolitana –avui ja hi ha més de 180.000 persones donades d’alta en el nou sistema i el sistema tarifari integrat de Barcelona registra unes 180.000 validacions diàries, que es preveu que s’incrementin força els pròxims mesos amb la incorporació del nou títol. La T-casual s’incorpora aquests dies junt amb la T-familiar, el títol multipersonal de 8 viatges en trenta dies. Amb les T-usual i T-jove d’una zona que ja estan operatives al sistema, la T-mobilitat ja té en funcionament la majoria de títols que operen a la xarxa metropolitana.

Les persones donades d’alta en el sistema T-mobilitat ja poden carregar la T-casual a la seva targeta a través de les màquines expenedores que hi ha a la xarxa de transport o a través de les aplicacions mòbils de T-mobilitat o TMB App . En el cas dels viatgers que utilitzen el mòbil per validar el trajecte, la recàrrega es fa ràpidament des de la mateixa aplicació.

Els usuaris que es vulguin donar d’alta del sistema ho han de fer a través de les webs de T-mobilitat, de TMB i de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. S’hi han de donar d’alta, crear-se un compte digital i, aleshores, accedir a la seva àrea privada per comprar la targeta, que rebran a l’adreça que indiquin. L’adquisició també es pot fer presencialment en un dels punts d’atenció que funcionen, la majoria amb cita prèvia, i que es poden trobar a la mateixa web T-mobilitat.

La previsió és que la T-mobilitat estigui operativa en tots els títols i a les set corones de l’ATM barcelonina a finals d’any o principis del 2023.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona