Infraestructures i serveis

La Garrotxa, en la integració tarifària de l’ATM gironina

La Generalitat atén una reivindicació històrica, que comportarà la reducció del preu del bitllet del transport públic

Es farà efectiva passat l’estiu

Els usuaris del transport públic de la Garrotxa es podran beneficiar de la integració tarifària a l’ATM de Girona. La directora general de Transports i Mobilitat, Mercè Rius, ha confirmat als integrants de la Taula de Mobilitat de la Garrotxa que ha donat llum verd a iniciar el procés d’integració, que, si no hi ha entrebancs, hauria d’entrar en vigor passat l’estiu. Així s’atén una de les reivindicacions històriques dels usuaris garrotxins.

Aquesta integració tarifària permet el desplaçament amb diferents mitjans de transport fent servir el mateix títol i sense cost addicional dins de la seva zona geogràfica de validesa –en aquest cas, el Gironès, part de la Selva i el Pla de l’Estany–, així com fer els transbordaments més fàcils i barats mitjançant sistemes de validació que permetin la seva despenalització. A més, preveu avantatges en els preus.

Rius assistirà al pròxim Consell d’Alcaldies de la Garrotxa per explicar als alcaldes i alcaldesses els detalls de la proposta i el finançament del servei, que inclou, com amb tots els municipis inclosos a l’àrea d’integració, una part de finançament local. Paral·lelament a aquesta integració a la demarcació de Girona, la Taula continua treballant, entre altres objectius, en la millora i optimització de rutes i serveis del transport públic i en la futura integració tarifària de Catalunya.

Reducció a la meitat del bitllet

La integració tarifària pot arribar a comportar la reducció a la meitat del preu dels bitllets amb relació als actuals, sempre que es tracti d’usuaris que utilitzin el transport públic amb molta freqüència. A més, hi haurà reducció de preus també per diferents tipus d’abonaments, com, per exemple, una targeta que inclourà viatges il·limitats durant tot un mes o abonaments de 10 viatges, per citar-ne alguns. L’ATM de Girona inclou 50 municipis de la comarca del Gironès, de part de la de la Selva i de la del Pla de l’Estany. En aquest cas, un mateix bitllet permet desplaçar-se per aquesta ATM en bus urbà, en bus interurbà i en tren. La taula garrotxina està integrada pel president i el gerent del Consell Comarcal, el conseller de Mobilitat, el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Olot i els alcaldes de Beuda, Mieres, les Planes, Sales i la Vall d’en Bas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport