Infraestructures i serveis

Crítica pel retard del projecte de cementiri islàmic a Girona

La comunitat musulmana recalca que l’Ajuntament s’hi va comprometre fa dos anys però no s’ha concretat

“Demanem el compromís de l’equip de govern de Girona que la nostra ciutat tindrà un cementiri islàmic abans d’acabar el mandat 2019-2023”, reclamen els representants de la comunitat musulmana de Girona. En un comunicat critiquen la “falta de voluntat” del govern municipal (JxCat i ERC) per desencallar el projecte de construcció d’aquest cementiri a la capital de demarcació. Recalquen que el juny del 2020 van mantenir una reunió amb l’Ajuntament arran de la qual es va acordar el compromís municipal d’iniciar en breu les obres de construcció d’aquest equipament a causa de la urgència i la necessitat de resoldre aquesta problemàtica. En aquell moment –i amb la urgència del context de la pandèmia–, s’hauria acordat situar aquest servei en uns terrenys al cementiri nou de Girona i adequar-hi una desena d’espais.

“Entenem que el funcionament de les administracions públiques acostuma a ser lent, però alhora lamentem que hagin passat 23 mesos i encara estiguem privats del nostre dret a ser enterrats d’acord amb el ritual islàmic al nostre municipi de residència”, diuen avui els representants de la comunitat musulmana contraposant a les lentituds de Girona els exemples d’altres municipis com ara Palafrugell i Llagostera, on amb els mateixos condicionants i model de gestió del cementiri municipal ja es disposa d’un nou cementiri islàmic.

En el ple del mes de febrer passat, el regidor Martí Terés (responent a una pregunta de l’oposició sobre aquest tema) va confirmar que l’Ajuntament tenia redactat el projecte constructiu perquè les persones de confessió islàmica puguin ser enterrades a la ciutat, però topaven amb una dificultat administrativa: l’empresa mixta que gestiona l’equipament, Cementiri de Girona SA (Cegisa), només preveu en els seus estatuts la construcció de nínxols i no pas de tombes, com requereix el ritual per a persones musulmanes. Això, segons el regidor, obligava primer a fer un canvi en els estatuts de la societat, en què l’Ajuntament és el soci majoritari.

La comunitat musulmana torna a reclamar ara una reunió urgent per desencallar-ho i en cas de no tenir resposta es planteja sotmetre la seva petició al pròxim ple del mes d’abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse general a Rodalies que es pot allargar a demà dilluns

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot