Infraestructures i serveis

A Banyoles, un recurs impedeix el relleu en la recollida d’escombraries

La nova concessionària no podrà començar dissabte tal com es preveu en el contracte

L’Ajuntament sosté que la impugnació va arribar fora de termini

L’empresa que havia guanyat el nou concurs de la recollida d’escombraries de Banyoles, GBI Serveis , no podrà començar a treballar en la data prevista en el contracte, que era aquest dissabte 1 de gener, perquè la que va quedar segona, la banyolina Tractaments i Serveis Ambientals Vila , va presentar un recurs que el tribunal ha admès, tot i haver arribat fora de termini. Aquesta circumstància ha mogut l’ Ajuntament a reclamar al tribunal que revisi la seva decisió perquè GBI pugui començar dissabte. Mentrestant, la feina l’haurà de continuar fent, per delegació del Consell Comarcal , l’adjudicatària actual, l’UTE Urbaser Anfruns-Garriga , el rendiment de la qual ha estat molt criticat.

Les dates

Després que durant molts anys la recollida d’escombraries de Banyoles la gestionés el Consell Comarcal amb una concessió global per a tots els municipis, la ciutat de l’estany va decidir aprofitar que s’acabava la concessió per separar-se i escollir la seva pròpia empresa. Es van presentar tres ofertes, de les quals se’n va escollir una amb prou temps perquè aquest dissabte ja comencés a treballar. Fins al passat dia 20 hi havia temps per presentar recurs al tribunal de contractes del sector públic de Catalunya. El dia 21, a l’Ajuntament no li havien comunicat que s’hagués presentat cap recurs, segons va assegurar ahir l’alcalde, Miquel Noguer, i consegüentment el dia 22 el consistori va signar el contracte amb l’empresa guanyadora del concurs. Poques hores després, però, va arribar a la casa de la vila la notificació del tribunal que havien presentat un recurs el dia 21 al matí.

Reclamació al tribunal

Tot i que els tècnics municipals van considerar que el recurs s’havia presentat fora de termini, el tribunal l’ha admès i el contracte ha quedat suspès. “Hem escrit al tribunal dient que això és extemporani, està fora de termini i que per tant entenem que no procedeix la resolució d’aquest recurs”, va dir Noguer, que va admetre: “Certament, això és un embolic.”

Tot i així, l’alcalde es va mostrar molt tranquil sobre la correcció del concurs, basant-se en la seguretat que sobre aquesta qüestió tenen els tècnics, de la mateixa manera que estan segurs que el recurs es va presentar fora de termini. “En tot cas, no està en les nostres mans sinó en les d’aquest tribunal”, va concloure.

LA XIFRA

6,8
milions d’euros
és el que cobrarà la nova concessionària en els pròxims cinc anys, segons el contracte.

LA FRASE

En tot cas, [el desenllaç] no està en les nostres mans sinó en les d’aquest tribunal
Miquel Noguer
ALCALDE DE BANYOLES

Un canvi de model a aplicar de mica en mica

L’etapa que començarà amb la nova concessionària significarà l’inici del procés de canvi de model en la recollida d’escombraries a Banyoles. Si bé no es produirà de manera immediata l’evolució cap als contenidors controlats i el porta a porta als habitatges (que sí tindrà lloc a la resta de la comarca), en el plec de condicions del concurs s’hi preveien una sèrie de millores i la possibilitat del porta a porta en domicilis d’aquí a dos anys. L’empresa cobrarà un total 6,8 milions d’euros en cinc anys (pràcticament el doble de l’actual) i haurà de realitzar la recollida selectiva comercial, la renovació dels contenidors, incrementar la freqüència de la recollida i anar incorporant un nou model de vehicles menys sorollosos, entre altres novetats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona