Infraestructures i serveis

Rodalies funciona al 50% durant la primera meitat la quarta jornada de vaga

S’han cancel·lat 173 trens per l’aturada de maquinistes

Aquest dimarts la vaga és de 24 hores

El servei de Rodalies ha funcionat al 50% del servei previst durant la primera meitat de la quarta jornada de vaga convocada pels sindicats de maquinistes.

Segons ha informat Renfe, la protesta dels maquinistes i ajudants ferroviaris ha provocat fins a les dotze del migdia la cancel·lació de 173 trens per l’incompliment dels serveis mínims establerts. Fins a les nou del matí s’havien cancel·lat 112 trens i el servei ha operat al 47%. Fins a dos quarts de set del matí s’han complert el 50% dels serveis mínims i s’han cancel·lat 38 trens.

Segons fonts de la companyia, a la resta de nuclis de Rodalies, i als serveis d’Alta Velocitat i Llarga Distància els serveis mínims es compleixen amb “normalitat”.

A diferència de les primeres jornades de la protesta, avui no s’han viscut escenes de col·lapse a les principals estacions de Rodalies perquè l’acumulació de viatgers és menor, segons han informat fonts de Renfe.

La companyia i els maquinistes han creuat acusacions sobre el compliment o no dels serveis mínims.  L’empresa considera que els treballadors no han complert amb els serveis mínims i els sindicats afirmen que no s’han rebut totes les notificacions per incloure els treballadors en aquests serveis mínims.

La d’aquest dimarts és la quarta jornada d’aturades convocades pels sindicats Semaf i Sindicat Ferroviari (SF). La protesta va començar dijous passat i va continuar divendres i aquest dilluns, quan la interrupció del servei va ser parcial. Aquest dimarts la vaga és de 24 hores, fins a la mitjanit. Els sindicat també han convocat vagues pel dia 7, 8, 11 i 12 d’octubre, coincidint amb el Pont del Pilar.

Els maquinistes de Renfe protesten pel possible traspàs complet de Rodalies a la Generalitat i reivindiquen recuperar els 700 maquinistes menys que ara té la plantilla arreu de l’Estat, així com un miler de circulacions que “es van suprimir i no han tornat”. Semaf també denuncia l’incompliment del segon conveni col·lectiu sobre noves incorporacions i sortida de personal i mobilitat, i dels compromisos adoptats el 12 de febrer passat per evitar una altra vaga.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres