BOCAIRENT (Vall d'Albaida)

Moros i cristians

Els primers de l'any

Entre l'1 i el 6 de febrer se celebren enguany a Bocairent les Festes de Moros i Cristians, que tenen l'origen a l'any 1860 i estan declarades d'Interès Turístic Nacional.

Enguany Bocairent celebra el 150 aniversari de les Festes de Moros i Cristians a Sant Blai i és per això que el programa remarca actes festius, però també culturals, socials i esportius, fins i tot.

Comença la festa el primer dia del mes de febrer, amb els actes típics i clàssics d'aquesta mena de celebració bocairentina, amb la nit del ciri, el dia de les caixes i el dia de l'entrada, prevista per al segon dia del mes de febrer i en la qual participen totes les filades. Però el millor dia de tota la programació prevista per a enguany es viurà el 4 de febrer amb la diada de Moros i Cristians, que des de les 8 del matí fins l'hora de retreta, a les 23 hores, la ciutat es trasllada en el temps a l'època del segle XIII.

També suposa un acte atractiu l'endemà, en què es fa la despullada del moro a l'ermita del Crist. El 6 de febrer es fa l'Eixabegó, un acte de caràcter més privat.

De l'1 al 6 de febrer. Música festera pel febrer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.