Salut

L’equip de pediatria únic de la Garrotxa compleix cinc anys

L’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa ha atès més de 260.000 visites aquests primers anys de funcionament

L’Institut Català de la Salut (ICS) i la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa (FHOCG) van crear el juliol del 2012 un equip de pediatria únic per donar servei a tots els nens i nenes de la comarca de la Garrotxa, un total de 8.300 infants d’edats compreses entre els 0 i els 14 anys. L’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa (EPTG), que aquest juliol ha fet cinc anys, dona assistència des de l’atenció primària i l’hospitalària, amb l’objectiu de millorar la continuïtat assistencial del pacient i d’apropar l’assistència a l’entorn natural de l’infant i a la seva comunitat, per garantir en tot moment una atenció pediàtrica eficient i de qualitat.

L’EPTG atén la població de referència de les àrees bàsiques de salut d’Olot i Besalú (gestionades per l’ICS) i de la Vall d’en Bas-Hostoles i Sant Joan les Fonts (gestionades per la FHOCG). Així doncs, hi ha consultes de pediatria als centres d’atenció primària d’Olot, Besalú, Sant Joan les Fonts i Sant Esteve d’en Bas i als consultoris locals de les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols i Olot Nord.

En aquests cinc anys s’han realitzat més de 260.000 visites, unes 10.000 de les quals van ser ateses per diverses especialitats pediàtriques a l’hospital d’Olot.

L’equip atén cada any unes 52.600 visites de mitjana a primària i unes 1.800 a l’hospital. Pel que fa a l’atenció primària, de les 53.079 visites ateses l’any 2016, el 66% (24.626) van ser ateses per pediatres i el 33% (17.695), per infermeres pediàtriques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia