Societat

solidaritat

Festa solidària a Ventalló per ajudar a la construcció d’una escola al Senegal

El projecte està impulsat per Pape Mot Sarr, un jove empordanès d’origen senegalès, i l’associació Aetto Catalunya que li dona suport

El pavelló de Ventalló serà demà dissabte l’escenari d’una festa solidària amb música i menjar senegalesos per ajudar a construir una escola al Senegal. Rere aquesta iniciativa hi ha el projecte d’un jove empordanès d’origen senegalès, Pape Mot Sarr, que l’any 2006 va arribar a Tenerife amb pastera; buscava millor vida i reagrupar-se amb la seva família a Ventalló. Va tardar set anys abans d’aconseguir papers per assentar la seva situació però ara ja fa anys que viu i treballa a l’Empordà, de jardiner i agricultor. La seva vida ha canviat però no vol oblidar les condicions en què viuen al seu país d’origen, i en un dels viatges al Senegal va tenir clar que la seva regió de Thiongue-Ouoloff no podia continuar sense escola. “En un radi de 2,5 km hi ha quatre pobles que estaven sense escola. Avui tenim dues classes obertes amb 162 nens i nenes d’entre 7 i 9 anys, però encara hi ha molts nens en espera perquè no hi caben. Hem d’aixecar parets i continuar”, explica Pape Mot Sarr.

Amb la seva determinació ha aconseguit que gent del seu entorn es mobilitzi per donar-li suport i s’ha creat l’Associació Educació per a Tots de Thiongue-Ouoloff (Aetto). L’entitat es va crear a França (mitjançant uns francesos que Pape va conèixer a l’Empordà), i aquest dissabte a Ventalló es presentarà oficialment Aetto Catalunya, constituïda entorn de veïns de la comarca que també li donen suport. L’Ajuntament ha posat a disposició el pavelló i el 19 d’agost, a partir de les 20 h, Aetto organitzarà una festa amb música i menjar senegalesos -i entrepans de productes empordanesos-, amb el lema “A Ventalló fem festa, al Senegal fem escola”.

Al Senegal la iniciativa té el suport del govern, que ha posat a disposició el terreny i un mestre. Però falten recursos per dur a terme el seu somni: una escola pública, laica i mixta per a nens i nenes de la zona (més del 80% són nenes). Falten parets per aixecar, instal·lar una bomba d’aigua, un dispensari i una cuina perquè els nens no hagin de tornar a casa al migdia. “Alguns fan 2,5 km a peu amb temperatures de 48 i 50 graus, però estan encantats d’anar a escola”, diu Pape Mot Sarr.

LA DATA

19.08.17
La festa solidària tindrà lloc al pavelló de Ventalló a les 20 h, amb menjar i música senegalesos.

LA FRASE

Uns 162 nens van a classe gràcies a aquest projecte però molts esperen perquè ara no caben a l’escola.
Pape Mot Sarr
Impulsor del projecte de Thiongue-Ouoloff


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia