Infraestructures

equipaments

L'Ajuntament de Sant Jaume farà cas dels veïns

L'alcalde assegura que no defensen la planta de triatge i que l'equip de govern adoptarà com a seva l'opinió majoritària del poble sobre el projecte

La posició de l'equip de govern de Sant Jaume de Llierca (de CiU) sobre la construcció de la planta de triatge d'escombraries al seu terme municipal serà la que expressin els veïns, va recalcar ahir l'alcalde, Enric Llongarriu. Si bé inicialment van estar a favor de la planta –va puntualitzar–, més endavant, en detectar que hi havia una part del municipi que s'hi oposava, van creure convenient reconsiderar-ho. “Al cap i a la fi nosaltres hem de defensar el que cregui la majoria dels ciutadans”, va declarar Llongarriu.

La consulta popular de diumenge va reflectir que una part significativa del poble hi està en contra (també el grup de l'oposició, ERC), però el referent per saber què en pensa la gent serà el referèndum que l'Ajuntament té previst convocar i que està pendent del permís del Departament de Governació. En cas que finalment els acabin imposant les instal·lacions, aleshores el consistori exigirà compensacions, va anunciar Enric Llongarriu.

LA FRASE

Si finalment ens acaben imposant la planta de triatge, aleshores exigirem que ens compensin
Enric Llongarriu
ALCALDE DE SANT JAUME DE LLIERCA

Dijous comença el compte enrere

D'altra banda, després que el consorci Sigma (l'ens comarcal que tracta dels temes de medi ambient) aprovés que la planta s'ha de fer a Sant Jaume –i en concret en una finca de sòl no urbanitzable de can Coma de Baix, a prop del polígon industrial del Pla de Politger–, aquest dijous el ple del Consell Comarcal aprovarà molt probablement l'avanç del pla del centre de gestió de residus de la Garrotxa, la declaració d'interès públic del projecte i la tramitació de l'autorització del projecte mitjançant un pla especial urbanístic. És el primer pas formal perquè el projecte sigui una realitat a curt termini. Durant el procés, però, haurà de passar l'examen de diversos departaments del govern i un període d'exposició pública en el qual es podran presentar al·legacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La URV estudia amb les colles com adaptar les diades castelleres al canvi climàtic

Tarragona

Mataró repensa el projecte ReNatura amb les aportacions dels veïns

mataró

Territori ordena a La Ballena Alegre enderrocar 4 piscines i retirar 89 bungalows

sant Pere pescador

L’AMB obre la barrera de sorra perquè l’aigua fecal surti al mar

Castelldefels
Societat

Es registren 670 situacions relacionades amb LGTBI-fòbia l’any 2023

Barcelona

Maria Cinta Blanch és la nova gerent per “refundar” l’empresa de residus

TERRASSA
transports

En servei la nova parada de Glòries a les línies T4, T5 i T6 de tramvia

barcelona
SERVEIS

Nou pas de vianants accessible entre el passeig Verdaguer i l’estació d’Igualada

IGUALADA
societat

Territori obre el procés per expropiar els primers 5 pisos buits de grans tenidors

barcelona