Infraestructures

EQUIPAMENTS

La planta de triatge de la Garrotxa se sotmet a l'examen de les urnes

Demà se celebrarà una consulta popular sobre el projecte a Sant Jaume de Llierca, organitzada per l'associació veïnal que s'oposa a les instal·lacions

Els veïns de Sant Jaume de Llierca i del barri de Cogulera (Santa Pau) més grans de setze anys estan convocats a participar aquest diumenge en la consulta popular sobre la planta de triatge de deixalles comarcal que es vol instal·lar al Pla de Politger. D'aquí a uns dies es preveu fer la mateixa consulta per als veïns del barri de la Cometa (Montagut), que també es veurien afectats per la planta. Ho ha organitzat l'associació veïnal que s'oposa al projecte, que els darrers mesos ha aconseguit reunir més de vuit-centes signatures. El grup municipal d'ERC, a l'oposició, dóna suport a la consulta. Les urnes estaran instal·lades de nou a tres al centre cívic de Sant Jaume (per als habitants del poble) i a Cogulera (per als residents en aquest lloc). Els promotors admeten que no disposen del cens, però calculen que tenen dret a expressar-se unes quatre-centes persones. Per participar-hi tan sols caldrà mostrar el DNI.

“No hi col·laborem”

L'Ajuntament, governat per CiU, no dóna suport a la iniciativa perquè està tramitant un referèndum oficial davant de Governació, tal com es va acordar en un ple. L'alcalde, Enric Llongarriu, ahir va queixar-se que en els fulls que s'han distribuït pel poble per anunciar la consulta es digui que l'Ajuntament hi col·labora. “Això és fals. Ens limitem a deixar el centre cívic perquè l'associació que ho organitza hi té dret”, va aclarir. L'equip de govern –favorable a la instal·lació– no dóna crèdit a la consulta perquè la considera poc rigorosa en deixar-hi votar gent de menys de divuit anys i habitants d'altres municipis. “Per descomptat, respectem que ho facin, però els resultats que es donin els haurem de considerar una dada orientativa, com una enquesta”, va manifestar Llongarriu. En termes similars es va expressar el president del Consell Comarcal, la institució que promou la planta. “Si fos un referèndum, ho veuríem d'una altra manera, però, tot i que respectarem la gent que hi participi, considerem que la consulta és poc seriosa”, va dir Joan Espona.

Comencen els tràmits

L'oposició a la planta no ha aturat el procés per construir-la a Sant Jaume. Dijous el Consell Comarcal té previst aprovar l'inici de la redacció del pla especial dels terrenys on anirà l'edifici. Després d'estudiar altres possibilitats a la zona, es farà finalment a can Coma de Baix –l'indret assenyalat inicialment–, en uns terrenys que ara són no urbanitzables, situats a tocar del polígon industrial del Pla de Politger. Segons el Consell, la tria s'ha fet atenent exclusivament criteris de caràcter tècnic. La junta del Sigma (l'entitat comarcal que gestiona els assumptes de medi ambient) va aprovar-ho recentment.

LA XIFRA

400
persones,
aproximadament, tenen dret a participar en la consulta. Els organitzadors admeten que no tenen el cens.

LA DATA

16.01.2011
és el dia
de la consulta. Es farà de les nou del matí a les tres de la tarda al centre cívic de Sant Jaume i a Cogulera


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS
MEDI AMBIENT

Veïns de Camarles qüestionen els riscos de la planta de biogàs

CAMARLES
Societat

Mor Ramón Fonseca, fundador del bufet dels ‘Papers de Panamà’

Alumnes d’escoles i instituts faran de periodistes per un dia a la UAB

Cerdanyola del Vallès
agricultura

Els vinyataires fora de DO s’organitzen

barcelona

Tretze companyies actuaran enguany al Festival Internacional de Titelles

Gavà

Primer seminari català sobre Arxius i Turisme

lloret de mar
SOCIETAT

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú crea una unitat contra l’incivisme

vilanova i la geltrú