Infraestructures i serveis

Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

La Diputació de Lleida i el Port de Tarragona consideren prioritària la creació d’una parada intermodal al polígon de Torreblanca

La Diputació de Lleida i el Port de Tarragona aposten per desdoblar una línia de fèrria de mercaderies Saragossa-Tarragona amb una estació intermodal al polígon de Torreblanca. “Volem que Lleida estigui al mig d’on passen les coses”, ha apuntat el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, després de reunir-se amb el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Saül Garreta, per millorar la relació i comunicació entre les empreses agroalimentàries de les comarques de Lleia i el Port de Tarragona. En un comunicat, la Diputació recorda que Adif ja treballa en la creació d’una autopista fèrria per a mercaderies entre Saragossa i Tarragona i apunta però que la proposta serà “insuficient” si no es desdobla “totalment en un segons tram de vies ferroviàries”. Segons Talarn, es tracta “d’una oportunitat de transformació econòmica” pel polígon de Torreblanca-Quatre Pilans com a important hub logístic del sud d’Europa”. Aposta per la creació d’una estació intermodal que connecti la ciutat de Lleida amb el Port de Tarragona, “que connectaria l’Eix Mediterrani amb l’interior, a través de Saragossa, aprofitant la nostra privilegiada ubicació geogràfica”. El president de la Diputació ha afegit que si es treballa “per a que siguem punters en la producció de proteïnes alternatives i d’altres productes provinents de la bioeconomia, hem d’apostar decididament per un transport d’aquests productes igualment sostenible, i aquest és el ferroviari”. Segons recull el comunicat, pel Port de Tarragona “els interlands són indispensables, i el corredor de l’Ebre i Lleida són necessaris”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona