Infraestructures i serveis

El Canal de Salt eleva a 950.000 euros el pressupost d’aquest 2024

Des del 2022, ha donat suport a 23 coproduccions i acollit 83 residències artístiques

El Centre de Creació d’Arts Escèniques – El Canal de Salt compta amb un pressupost de 950.000 euros per al 2024, una xifra que representa un increment del 250% respecte al 2021 i que eleva a 2,6 milions d’euros la dotació dels tres darrers anys del centre, segons recull l’Acn. A més, des del 2022 l’equipament ha donat suport a 23 coproduccions a les que ha aportat gairebé 350.000 euros i haurà acollit a finals d’any 83 residències de companyies. En total, prop de 18.000 persones han participat a les activitats del Canal, que està immers en impulsar la construcció d’un habitatge per a artistes residents i un nou centre de creació en la disciplina del circ a Salt.

Amb l’objectiu de convertir-se en un centre referent en la creació i la producció de les arts vives a Catalunya, el Canal de Salt va definir fa un any un nou pla de gestió que des del centre consideren que l’ha consolidat. Per continuar situant-se com un equipament artístic de primer nivell, l’equipament comptarà aquest 2024 amb una pressupost de 950.000 euros. Una xifra que suposa un increment del 250% respecte al pressupost de 2021 i que sumada als exercicis del 2022 i 2023, la dotació ascendeix fins a l’entorn dels 2,6 milions d’euros.

L’assoliment d’aquest pressupost és fruit de l’aposta de l’Ajuntament de Salt i d’aquest Centre de Creació d’Arts Escèniques per establir complicitats amb altres administracions com la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Girona.

A diferència d’altres centres i administracions que també donen suport a la creació, El Canal no treballa a través de subvencions, estalviant així als artistes i professionals la gran càrrega de tràmits burocràtics. Ho fa a través de llicències d’ús de l’equipament per a residències tècniques o artístiques, en el cas del Programa Espais de Creació, o a través de contractes privats, en el cas del Programa Companyies Residents. Tots dos programes són de concurrència pública per assegurar-ne la igualtat d’oportunitats. Per la seva banda, el Programa Suport a la Producció s’estableix a partir de criteris artístics, a raó d’oportunitat i entesa amb altres centres de creació, festivals o mercats estratègics nacionals i internacionals en el marc dels objectius d’El Canal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles